2022. 10. 19. - 09:40

Mesterséges intelligencia - Megjött a raklap-rakodó robot

Mesterséges intelligencia - Megjött a raklap-rakodó robot

Befejezte fejlett, önálló raklaprakodója előkészítését az autonóm földi járműveket és logisztikai, üzemeltetési alkalmazások robotrendszereit fejlesztő Stratom vállalat.

Már benyújtotta szabadalmi kérelmét Atlas elnevezésű raklap-rakodójára a Stratom cég, amely autonóm földi járműveket és logisztikai, illetve üzemeltetési alkalmazások robotrendszereit fejleszti.
 
A vadonatúj raklap-rakodó robot működik távirányítóval, de beprogramozható ismételhető műveletekre is. A Stratom ATLAS platformja csökkenti a személyzeti igényt a rakomány be-, kipakolása és szállítása során katonai és kereskedelmi alkalmazásokban, ami végső soron növeli a sebességet, a rugalmasságot, a hatékonyságot, a megbízhatóságot és a biztonságot is.
 
A Stratom 2021 júniusában jelentette be, hogy megbízást kapott egy autonóm raklaprakodó prototípus kifejlesztésére - az amerikai tengerészgyalogság nyerte el a vállalat számára a Small Business Innovation Research szerződést. Olvasd el: Lassan a bálákat is önjáró gép pakolja
 
raklaprakodo_robot_1
 
Mivel a rakomány repülőgépről történő be- és kirakodása nehéz és potenciálisan veszélyes lehet, az ATLAS platformot úgy alakították ki, hogy exponenciálisan növelje a repülőgép rakományrakodási feladatainak hatékonyságát és biztonságát.
 
Fejlett manőverezhetőségével, úttörő emelési arányaival és a fedélzeten átívelő tehereltolódási képességeivel az Atlas „leegyszerűsíti és növeli az áruk szállításának biztonságát nehézkes környezetben” állítja a Stratom.
 
A Stratom Summit szoftverének felhasználásával az Atlast úgy tervezték meg, hogy önállóan vegyen fel és szállítson terjedelmes, több mint 4500 kilogramm súlyú, 463 literes raklapokat repülőgépek, szállítójárművek és raktárak között a legkülönfélébb beltéri és kültéri terepen. Olvasd el: Útnak indult az elektromos szerszámszállító robot
 
A robotjármű a hagyományos targoncáknál lényegesen könnyebb és kompaktabb - az ATLAS hatékony kialakítása lehetővé teszi a túlméretes rakományok gyors áthelyezését és szűk helyeken is kiválóan működik.
 
Míg a raklapok dokkon átvitele nehézkes egy hagyományos targoncával, az Atlas a Stratom szabadalmaztatott motoros görgőit használja fel, hogy egyszerűsítse a rakomány átvitelét a villákról az állványokra, járművekre és repülőgépekre.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.