2022. 12. 02. - 09:40

Mesterséges intelligencia - Érkezik a gyümölcs- és zöldségminőség-ellenőrző applikáció

Mesterséges intelligencia - Érkezik a gyümölcs- és zöldségminőség-ellenőrző applikáció

Gyümölcs- és zöldségminőség-ellenőrző alkalmazásba fektet be a Kubota vállalat – az applikáció mesterséges intelligenciát használ a friss termények kontrollálására.

Gyümölcs- és zöldségminőség-ellenőrző alkalmazásba fektet be a Kubota cég, az izraeli Clarifruit startup „személyében”. A Clarifruit gyümölcs- és zöldségminőség-ellenőrző applikációt fejleszt, amely mesterséges intelligenciát használ a friss gyümölcsök kontrolljára. Olvasd el: LiDAR technológia vizsgálja a gyümölcsöt a pontos betakarításértgyumolcsellenorzo_app_01
 
A Clarifruit alkalmazása iOS és Android készülékeken egyaránt használható és ingyenesen letölthető.
 
A felhasználónak nem kell mást tennie, mint egy fényképet készíteni a friss termékről. 
 
A Clarifruit számítógépes látás- és gépi tanulási technológiai motorja ezután elemzi a külső tulajdonságokat, beleértve a színt, a szár színét és a méretet. Olvasd el: Kártevők felismerésében és megfigyelésében segít a mesterséges intelligencia
 
A gyümölcs- és zöldségminőség-ellenőrző alkalmazást valójában ellenőrök és kezelők számára fejlesztették ki, de harmadik féltől származó hardverrel is integrálható, hogy hozzáférhessenek olyan belső attribútumokhoz, mint például a brix-fok a refraktométer alapján, pH-érték és keménység a durométer alapján.
 
A Clarifruit gyűjtötte adatok lehetővé teszik, hogy a friss termékek vásárlói összehasonlíthassák a termékeket.
 
A startup azt szeretné, hogy ennek eredményeképpen a termelők méltányosabb árat kapjanak a termésükért.
 
„Clarifruit befektetésével a Kubota lépéseket tesz a speciális növényekre vonatkozó, átfogó ökoszisztéma-látás kiterjesztésére, ezúttal a minőség-ellenőrzési értékláncban" – monta Peter van der Vlugt, a Kubota európai innovációs központjának vezérigazgatója. 
 
Hozzátette: a Clarifruit minőségellenőrzési folyamatával és szoftverével javítani szeretnének a 20 százalékos vagy annál nagyobb minőségi eltérések, az ár-újratárgyalások és árelutasítások problémáján - hozzájárulva ezzel a pazarlás csökkentéséhez a világ élelmiszeripari ágazatában.
 
Fotó: clarifuit.com
 
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.