2022. 02. 22. - 09:00

Mesterséges intelligencia - LiDAR technológia vizsgálja a gyümölcsöt a pontos betakarításért

Mesterséges intelligencia - LiDAR technológia vizsgálja a gyümölcsöt a pontos betakarításért

Milliméter pontosan vizsgálja meg a cseresznyét, áfonyát, almát és egyéb gyümölcsöket az a technológia, melyet a precízebb betakarítás érdekében fejlesztettek ki.

Egyszerűbbé teszi a folyamatot és pontosan megjósolja betakarított gyümölcs méretét a Croptacker cég  Harvest Quality Vision 3.0 (HQV 3.0) mesterséges intelligenciája, amely milliméteres pontossággal vizsgálja át a gyümölcsöket.
 
A HQV ​​3.0 az iPad és iPhone készülékekben is megtalálható LiDAR technológiát alkalmazza bármilyen méretű és alakú gyümölcs „beolvasására”, s rendkívül pontos eredményt hoz másodperceken belül. Fő előnye a hordozhatóság, az egyszerűség, a sebesség és a precizitás – mutatott rá a Croptacker.
 
A gyümölcstermesztők akár egy tablet segítségével pillanatok alatt beszkennelhetik a betakarított gyümölccsel megtöltött tárolóedényt - a szoftver felismeri a gyümölcsöket és méretezi azokat. Olvasd el: Nemsokára robotok válogathatják a zöldséget és a gyümölcsöt?
 
Pontosan megjósolja betakarított gyümölcs méretét az új technológia
Pontosan megjósolja betakarított gyümölcs méretét az új technológia
 
A mesterséges intelligencia technológia felismeri a gyümölcsöket a betakarítási területen, s a milliméter töredékének (kevesebb, mint a hüvelyk 3/100-a) pontosságával méretezi azokat. 
 
Megméri az egyedi színt, méretet, bármilyen betakarított alma, cseresznye, áfonya, körte, őszibarack és más gyümölcs esetében, amelyeket a tárolóban talál, a típus is teljesen mindegy. Olvasd el: Levegőből számolja az epret a mesterséges intelligencia
 
Ezenkívül az alkalmazás átvizsgálja a betakarítást és másodperceken belül visszaküldi a felhasználónak az eredményeket, amelyek megjelennek a szkennelő eszközön. A szoftver rugalmas, a HQV 3.0 szkennelési eredmények a mobilalkalmazáson kívül bármely webböngészőből is elérhetők.
 
A Croptacker szerint a HQV 3.0 bétatesztelését világszerte elvégezték: új-zélandi és chilei ügyfelektől kezdve a washingtoni, New York állambeli és ontariói termelőkig. A gyümölcstermesztők és a csomagolók is egyetértenek abban, hogy a HQV 3.0 elvégzi azokat a kritikus méretezési feladatokat, amelyeket elvárnak egy agrártechnológiai szoftvertől.
 
„Megerősíthetjük a termelőket azzal, hogy a „grédert” a szántóföldre helyezzük. Ha tudjuk a gyümölcs minőségét, mielőtt a csomagolóházba kerülne, az segít nekünk és termelőinknek abban, hogy jobb és időszerűbb döntéseket hozhassunk a betakarítás időpontjáról. A pontos fokozatok ismerete a feldolgozás előtt lehetővé teszi számunkra, hogy maximalizáljuk az egyes rakományok potenciálját” – mondta el Mac Stewart, a Washington állambeli Scenic Fruit Company terepi képviselője.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.