2023. 12. 26. - 09:00

Mesterséges intelligencia - Érkezik a vadonatúj bogyószedő robot

Mesterséges intelligencia - Érkezik a vadonatúj bogyószedő robot

Nagy kapacitású, felső terhelésű betakarítógépet fejlesztett ki méretes bogyós bokrok szüretelésére egy amerikai cég.

Bogyós gyümölcsök számára fejlesztett ki új betakarítógépet az Oxbo amerikai cég. A vállalat nagy kapacitású, ún. felsőlterhelésű gépet alkotott, nagy tonnamennyiségekben gondolkodó, méretes bokrokkal rendelkező termelők számára.
 
Az Oxbo 7450 elnevezésű robot számos bogyós növényt képes betakarítani, beleértve az áfonyát, a málnát és a szedret – tökéletesen használható például friss piaci áfonya leszedésére.
 
Profi részletek a tökéletes betakarításhoz
 
Az új, DynarotorMax szedőrendszerrel minden menet alkalmával többet szed le az érett gyümölcsből.
 
Az Oxbo szerint a nagyobb méretű alagút, a szélesebb torok és szélesebb szalagok javítják az áteresztőképességet és a terméktárolást, még a legnagyobb tonnatartalmú fajták esetében is.
 
A 7450-es több hátsó fedélzeti tárolót foglal magába, mint a többi Oxbo-modell. Rendelhető nagy teljesítményű földi hajtással is. A gép az Oxbo SoftSurface készletet használja - egy olyan technológiát, amely csökkenti a mechanikusan betakarított áfonya belső sérülését. Olvasd el: Mesterséges intelligencia - Learatja a babérokat a málnaszedő robot
 
Mesterséges intelligencia - Érkezik a vadonatúj bogyószedő robot
Mesterséges intelligencia - Érkezik a vadonatúj bogyószedő robot
 
Robotikus aratógépek, már Európában is
 
Az Oxbo az aratógépek széles választékát kínálja. Jelenleg az Egyesült Államokban, Kanadában, Mexikóban, Ausztráliában, Új-Zélandon és Chiliben üzemelnek egységeik.
 
A cégnek Európa összes bogyótermesztő országában is működnek azonban gépei, így Hollandiában, Németországban, Franciaországban, Spanyolországban, Norvégiában, Lengyelországban és Ukrajnában.
 
Jelenleg a 8040-es az Oxbo egyik legnépszerűbb modellje, amely a magas minőségű áfonya szedésére alkalmas. A modell ismert a komissiózási hatékonyságáról, azokon a területeken, ahol a sok csúcskategóriás termék kiválasztása a cél.
 
Az önjáró 8040 egy kisebb adagoló rendszerrel rendelkezik az optimális gyümölcsminőség érdekében, és széles szedőalagúttal szerelték fel a nagy és kis bokrok kezelésére. A termelők a gépet a szedés körülményeihez igazíthatják.
 
 
Érdemes tudni azt is, hogy ebben az önjáró gépben Kohler 48 LE-s dízelmotor működik. Az egység alapfelszereltsége nagy, rozsdamentes acél orrkúpok, amivel simább átmenetet biztosít a növény és a szedőalagút között. A szintbeállító három állomást foglal magába, de kürt és világítás, valamint villogó csomag is az alapfelszereltség része.
 
A gépen az egyik legfelhasználóbarátabb lehetőség a power beater beállítás, mellyel a termelők egy gombnyomással hidraulikusan mozgathatják a fejeket ki és be. Ez akkor hasznos, ha fajták vagy különböző korú növények között vált a robot. A hátulról rakodó betakarítógép számos különböző komissiózási körülmény között jól használható.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.