2022. 09. 28. - 09:35

Mesterséges intelligencia - Érkezik az első önjáró szórógép a földekre

Mesterséges intelligencia - Érkezik az első önjáró szórógép a földekre

Bemutatkozott az első autonóm szórógép a Northhampton-i Farm Progress Show-n – a gép a Case IH és a Raven Industries együttműködésének eredménye.

Fejlett, vezető nélküli megoldást fejlesztett ki közösen a Case IH és a Raven Industries, a CNH Industrial két márkája.
 
A mezőgazdasági ágazat első ilyen önálló gépét, a Case IH Trident 5550 applikátort Raven Autonomy funkcióval a Northhamptonban megrendezett Farm Progress Show-n mutatták be.
 
Az innovatív megoldás kielégíti az ügyfelek autonóm berendezések iránti igényét: segít a munkaügyi kihívások megoldásában és a termelékenység-növelésben.
 
„Jelentős mérföldkő ez a Case IH és a Raven közötti, felgyorsult termékfejlesztési erőfeszítéseket illetően. Kiemeli intenzív együttműködésünket és erőteljes termékinnovációnkat, miután a CNH Industrial 2021 végén felvásárolta a Raven-t”- mondta el Scott Harris, a Case IH globális márkaelnöke.
 
A Raven Autonomy funkcióval ellátott Case IH Trident 5550 applikátor a bevált vezető nélküli technológiát egy agronómiailag tervezett szóróplatformmal kombinálja a rugalmas autonóm megoldás érdekében. Olvasd el: Magyarországon is megjelenik a népszerű mezőgazdasági robot
 
Mesterséges intelligencia - Érkezik az első önjáró szórógép a földekre
Mesterséges intelligencia - Érkezik az első önjáró szórógép a földekre
 
A technológiai vázat a Raven által kifejlesztett szoftver irányítja az útmutatás és kormányzás, hajtásvezérlés, érzékelés és útvonaltervezés tekintetében.
 
„A mai agronómiai technológia magja a Raven ügyfélközpontú megközelítésében gyökerezik: a gazdálkodási folyamatok leegyszerűsítése az óriási hatékonyság elérése érdekében - mondta Eric Shuman, a Raven vezérigazgatója. - Ez az integrált megoldás lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy még hatékonyabb legyen a működésük, s arra ösztönzi őket, hogy az automatizálás és az autonómia növekvő szintjét átgondoltan alkalmazzák.”
 
A kezelők mobileszközről egy teljes táblaműveletet tervezhetnek és hajthatnak végre a feltérképezett táblahatárok alapján. Olvasd el: Rekord robotmegrendelések a gazdasági kihívások ellen
 
A Raven Autonomy érzékelési rendszer számos fejlett kamerán és radarrendszeren keresztül folyamatosan érzékeli a gép körüli 360 fokos környezetet, az akadályok és a működés közbeni mozgások miatt.
 
A Raven észlelési vezérlője mesterséges intelligenciával dolgozza fel az állandó képfolyamot, amely értelmezi és észleli az akadályokat. A távoli kezelő a mobileszközön keresztül bármikor megtekintheti a kamerákat.
 
„A Raven Autonomy érzékelési rendszer fejlett, megbízható megoldást kínál az autonóm működéshez és kifejezetten szórásra lett kialakítva az önjáró géppel” - mondta Shuman.
 
A Raven Autonomy funkcióval rendelkező Case IH Trident 5550 applikátor lehetővé teszi egy vagy több vezető nélküli gép használatát a terepen anélkül, hogy a vezetőfülkében tartózkodna valaki, így rugalmasan kezelhető a fülkén belül vagy kívül.
 
Az állandó sebességgel és precíz működéssel az autonóm applikátor biztosítja a tökéletes szórási konzisztenciát – emberi hiba nélkül –, és egy hüvelyk alatti pontossággal megismételhető teljesítményt tesz lehetővé.
 
„A Raven Autonomy funkcióval ellátott Case IH Trident 5550 applikátor megoldja, hogy több munkát végezzünk szűk időkereteken belül, hatékonyan oldjuk meg azokat és leküzdjük az akadályt, amit a kezelő fáradtsága jelent – ami óriási előny – mondta Brady Fahlman, a kanadai saskatchewani Holdfastben levő Fahlman Acres tulajdonosa és üzemeltetője. - Az autonóm berendezések minden alkalommal egyenletes munkát végeznek, ami nagyon fontos számomra, hiszen gazdaságunk hírnevét a hibátlanságra és a minőségi munkavégzésre építjük.”
 
Scott Harris hozzétette: ez az első a sok integráció közül, amelyek automatizálják a Case IH vasplatformjait, miközben a teljesen autonóm növénytermesztési ciklus kialakítását is folytatják.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.