2022. 02. 21. - 09:40

Mesterséges intelligencia - Magyarországon is megjelenik a népszerű mezőgazdasági robot

Mesterséges intelligencia - Magyarországon is megjelenik a népszerű mezőgazdasági robot

Belép a közép-kelet-európai piacra a sikeres Robotti robotokat gyártó vállalat: Magyarországra is érkeznek az AgroIntelli termékei.

Hamarosan hazánkban is elérhetőek lesznek a dán AgroIntelli cég Robotti robotjai. A vállalat ugyanis úgy döntött, meghódítja a közép-kelet-európai piacot.
 
Új cég alakult Magyarországon, az Evofarming Kft, amely a Robotti forgalmazására, valamint a magyarországi, romániai és szerbiai precíziós mezőgazdasági és robotikai piacok kiszolgálására jött létre.
 
A céget különböző hazai mezőgazdasági gépeket értékesítő és gyártó vállalatok tulajdonosai és ügyvezetői csoportja alapították.
 
A cél az, hogy a Robotti robotokat bevezessék nemcsak a gazdaságokban, hanem az agráregyetemeken is. Az Evogfarming nyújt majd helyi támogatást és szolgáltatást. Olvasd el: Okos mezőgazdasági robotokkal rukkolnak elő a dánok
 
Mesterséges intelligencia - Érkezik Magyarországra is a Robotti robot
Mesterséges intelligencia - Érkezik Magyarországra is a Robotti robot
 
A mezőgazdaságban jelentkező munkaerőhiányra a precíziós gazdálkodási technológiában látja a megoldást Johan Ocken, az Evofarming Kft. egyik alapítója és tulajdonosa. A Robotti az első termék, amellyel a magyar, román és szerb piacot szolgálják majd ki.
 
„Már most is sokféle mezőgazdasági gépet szállítunk Magyarországra, s továbbra is a hagyományos mezőgazdasági gépek piacára fordítjuk a figyelmet. A robotika és az új technológia kizárólag erre a területre összpontosító személyzetet igényel, ezért döntöttünk az Evofarming létrehozása mellett” – mondta Johan Ocken.
 
Hozzátette, hogy a hagyományos mezőgazdasági területen szerzett tapasztalataikat felhasználva kínálják a robotot meglévő ügyfeleiknek - különböző méretű gazdaságoknak, zöldségtermesztőknek és agráregyetemeknek. Modularitása révén a Robotti minden bizonnyal megfelelő termék ezen célcsoport számára, ezért is volt fontos beépíteni a portfólióba.  
 
A következő évtizedben Ocken szerint óriási mértékben változnak a mezőgazdasági termékek előállításával szembeni elvárások. 
 
Mint mondta, erre hatást gyakorol a klímaváltozás, a környezetvédelmi követelmények, a fogyasztói igények az ökológiai termelés felé, a monoton munkavégzés elkerülése, a humánerőforráshiány. Olvasd el: Munkaerő-hiányát oldalán meg Japán a betakarító robottal
 
 
Néhány évvel ezelőtt az autóiparban elkezdődött egy termelési forma kialakítása, amely lehetővé tette, hogy robotok végezzék az összes lépést a munka során. Még ha 2022-ben ez utópiának tűnik is, a mezőgazdaságban is elkezdődött a „kéz nélküli” gazálkodás, s a következő években igen gyorsan fejlődik majd.
 
 
L.A

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.