2020. 11. 25. - 09:45

Mesterséges intelligencia - Érkezik az újabb intelligens permetező drón

Mesterséges intelligencia - Érkezik az újabb intelligens permetező drón

A legbonyolultabb környezetben is képes jól működni egy vadonatúj permetező drón, mely autonóm repüléstervezéssel és terepérzékelő radarral rendelkezik.

Újabb permetező drón a láthatáron, mely mesterségesen intelligens: a DJI AGRAS T20 típusú szerkezet a hírek szerint a legbonyolultabb környezetben is képes dolgozni. Önálló repüléstervezéssel és terepérzékelő radarral látták el, meghosszabbított repülési idővel, nagymértékű hasznos teherbírással és hálózaton kívüli energiaellátási lehetőségekkel rendelkezik.
 
Az intelligens drón maximum 20 kilót képes szállítani. A DJI vállalat szerint a fúvókák elrendezését olyan módon optimalizálták, hogy a permetcseppek egyenletes terítését illetően 20 százalékos javulást érjenek el. A drón állítólag 7 méteres tényleges permetszélességgel dolgozik. Olvasd el: 2 óra alatt végez 3 hektárral az eperpermetező robot
 
A DJI cég 8 fúvókával és nagy térfogatú szivattyúkkal szerelte fel az AGRAS T20-at, melyek így akár 6 liter/perc sebességgel is képesek permetezni.
 
Mesterséges intelligencia - Megérkezett az újabb hatékony permezető drón
Mesterséges intelligencia - Megérkezett az újabb hatékony permezető drón
 
Az új, négycsatornás elektromágneses áramlásmérő kialakításával külön-külön lehet figyelemmel kísérni és vezérelni a négy tömlőt, biztosítva az egyes fúvókák hatékony áramlási sebességét.
 
A cég arra is kitért, hogy az új permetező drón Omnidirectional Digital Radar rendszerrel rendelkezik, ezzel minden vízszintes irányból képes észlelni az akadályokat. Vagyis, automatikusan megkerülheti azokat, különböző terepeken repülve.
 
Radarrendszerével az AGRAS T20 alkalmazkodni tud kihívást jelentő környezetekhez is. A porral és a vízzel szemben ellenálló – mivel a drón IP67 besorolású -, tehát nem lesz baja akkor sem, ha vízzel tisztítják a törzsét. Olvasd el: Félelmetes madárnak tűnik a permetező robot
 
A mesterségesen intelligens drónt valós idejű FPV kamerával és két keresőfénnyel szerelték fel, így a felhasználók gyenge fényviszonyok között is jó minőségű képeket láthatnak a munkájáról.
 
Moduláris felépítésének köszönhetően a mezőgazdasági munkát segítő újabb drón másodpercek alatt össze- illetve kihajtogatja magát.
 
„Az új, programozható DJI AGRAS Smart Controller 2.0 és a DJI AGRAS alkalmazásnak köszönhetően a felhasználói felület zökkenőmentesen működik és hihetetlenül intuitív. Ezenkívül az intelligens vezérlő ultravékony 5,5 hüvelykes kijelzővel rendelkezik, mely közvetlen napfény esetén is olvasható marad. Támogatja a külső akkumulátorokat is, kétszer annyi ideig képes dolgozni, mint a többi távirányító modell. Vagyis, tökéletes hosszú vagy nagymértékű munkaterheléshez” - vélekedik a gyártó.
 
 
A permetező drón egyike a DJI mezőgazdasági megoldásainak, melyeket arra terveztek, hogy figyeljék a növények egészségét és változó kezelési eljárásokat hozzanak létre.
 
Képesek megcélozni területeket, diagramokat készíthetnek, melyek hasznos betekintést nyújtanak abba, milyen a növények egészsége. Segítenek a változó permetezési és vetési térképek elkészítésében.
 
Igen hasznos továbbá, hogy a 3D repülési útvonaltervezés lehetővé teszi a navigációt, kihívásokkal teli terepeken is. A repülési tervet az egyes fák alakja alapján is létre lehet hozni, miután azonosították őket. Ezt követően a felhasználók hatékony permetezést végeztethetnek a DJI AGRAS T20 készülékükkel.
 
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.