2021. 05. 02. - 08:00

Mesterséges intelligencia és GPS optimalizálhatja egy induló vállalat logisztikáját

Mesterséges intelligencia és GPS optimalizálhatja egy induló vállalat logisztikáját

A gazdaságok területeinek és gépeinek optimalizálása kiváló módja a költségek megtakarításának – amely ma már mesterséges intelligencia és GPS segítségével megoldható.

Jelentős előnyökkel járhat a termelők számára a gazdaságok területeinek és gépeinek optimalizálása – ez ugyanis igen egyszerű módszer a költségek megtakarítására.
 
A georeferencia, valamint az adatfeldolgozási technológiák használatával a gazdálkodók optimalizálhatják a betakarítás és az átrakodás logisztikáját.
 
Az Agromizer brazil start-up most olyan rendszert kínál, mely egy adott telepen az útvonaltervezést is képes optimalizálni – ezzel egyrészt időt takarít meg, másrészt csökkenti az üzemanyag-fogyasztást.
 
A szoftver kiszámítja a leghatékonyabb ültetési vonalakat, de a betakarítási útvonalakat is. Ehhez érdemes tudni, hogy a hosszabb ültetési vonalak növelik a termelő költségeit. Olvasd el: A cél megfizethető mesterséges intelligencia a gazdálkodóknak
 
A mesterséges intelligencia sokat segít a gazdasági és környezeti eredmények optimalizálásában
A mesterséges intelligencia sokat segít a gazdasági és környezeti eredmények optimalizálásában
 
„A gazdálkodók korábban úgy gondolták, hogy a hosszabb ültetési sorok mindig nagyobb előnyökkel járnak, ám ennek éppen az ellenkezője igaz. Az átrakások és a betakarítás logisztikája miatt ugyanis növekvő költségekkel járnak” - mondta el João Campos Mundim, az induló vállalkozás alapítója.
 
Az Agromizer mesterséges intelligencia és a georeferencia segítségével képes meghatározni a leghatékonyabb útvonalakat a betakarításhoz és az átrakodásokhoz, lehetővé téve a gazdasági és környezeti eredmények optimalizálását. Olvasd el: Három robot feladatát végzi egyszerre a mezőgazdasági gép
 
Az induló vállalkozás SaaS modellként (szoftver mint szolgáltatás) kínálja ezt a lehetőséget. A vevő feltölti rá jelenlegi Google térképeit, majd minden információt és továbbfejlesztett térképeket megkap a szoftver legújabb generációja használatával.
 
„Minél több a feldolgozott terület a gépi tanulási erőforrások révén, annál hatékonyabbá válik az optimalizálás” – magyarázta a mezőgazdasági ágazatban 20 éves logisztikai tapasztalattal rendelkező Mundim.
 
Hozzátette: előnye, hogy a termelő csak azért a területért fizet, amelyet optimalizálni szeretne. Az új megoldást azért fejlesztették ki, mert az ügyfelek többször azt kérdezték tőlük, nehéz-e meghatározni az aratás mikrologisztikáját a termelékenység javítása érdekében.
 
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.