2022. 01. 12. - 09:00

Mesterséges intelligencia - Ez a nyakörv az ebet állandóan szemmel tartja

Mesterséges intelligencia - Ez a nyakörv az ebet állandóan szemmel tartja

Az intelligens kutyanyakörvvel a nap 24 órájában nyomon lehet követni a kutya egészségét, aktivitását és azt is, hol van éppen. Az újdonságot a CES technológiai kiállításon mutatták be.

Sok gazdi számára lehet megnyugtató, ha a kedvencével kapcsolatos legfontosabb dolgokat a hét minden napján, 24 órában nyomon követheti.
 
Ebből a célból alkotta meg egy francia cég az intelligens nyakörvet. Az Invoxia elsőként hozott létre fejlett biometrikus egészségügyi nyakörvet, amely segít abban, hogy a kutya egészséges maradjon és biztonságban legyen.
 
A hosszú akkumulátor-élettartamnak és a precíziós GPS-követésnek köszönhetően az intelligens kutyanyakörvvel a gazdák állandóan figyelhetik kedvencük állapotát, tevékenységét és helyzetét.
 
A nyakörvet a CES 2022 (Consumer Electronics Show) technológiai kiállításon mutatták be Las Vegasban. Olvasd el: Kutyaugatást elemez a mesterséges intelligencia
 
A mesterséges intelligencia-nyakörv segít, hogy a kutya biztonságban legyen
A mesterséges intelligencia-nyakörv segít, hogy a kutya biztonságban legyen
 
Külön előnye, hogy általa akár a szívbetegségben szenvedő kutyák is szorosan szemmel tarthatók, de lehetővé teszi a betegségek korai felismerését és az életmentő, megelőző kezelés igénybevételét is.
 
Az intelligens nyakörv figyelmeztetheti a tulajdonost, ha rendellenes viselkedést vagy a kutya életét veszélyeztető problémát észlel – mindez könnyű, kis teljesítményű érzékelőkkel lehetséges, amelyeket mély neurális hálózatokkal bővítettek a készítők a pontos elemzés érdekében.
 
Az Invoxia azért fejlesztette ki a nyakörvet, hogy a kutyatulajdonosok hosszú távon betekintést nyerhessenek kedvencük egészségébe és gyorsan reagálhassanak, mielőtt túl késő lenne.
 
Lehetővé teszi az eb szív- és légzési frekvenciájának mérését orvosi pontossággal, figyelemmel kíséri a kutya aktivitási szintjét (járás, futás, pihenés, vakarás és ugatás) és napi rutinját. Olvasd el: Lefordítja a macskanyávogást a mesterséges intelligencia?
 
Az innovatív beágyazott mesterséges intelligencia (az úgynevezett edge vagy „élszámítástechnika”) és a következő generációs szenzorok – amelyeket korábban soha nem használtak háziállatok egészségének nyomon követésére – alkalmassá teszik a nyakörvet a nyugalmi szív- és légzésszám folyamatos és non-invazív monitorozására, akár vastag szőrzeten keresztül is. 
 
Ezzel a nyakörv képes felismerni a különféle viselkedéseket és szokásokat - a kisállat-tevékenységekből gyűjtött adatok millióira építve.
 
Az intelligens eszközt valós idejű GPS-követővel látták el, így a gazdi pontosan tudhatja, hol keresse szőrös barátját, ha elveszik, elszalad vagy netán valaki ellopná. Ha a kutya mozgásban van, a nyakörv valós időben követi a helyzetét és menekülés-riasztást küld, amennyiben elhagyja az előre meghatározott területeket, például a hátsó udvart.
 
A mesterséges intelligenciával felszerelt nyakörvet 2022 nyarán tervezik a piacon is elérhetővé tenni.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.