2023. 04. 05. - 08:20

Mesterséges intelligencia - Gyorsan bővül az autonóm mobil robotok piaca

Mesterséges intelligencia - Gyorsan bővül az autonóm mobil robotok piaca

Egyre nő a kereslet a feldolgozóiparban és a logisztikai ágazatban az autonóm robotok iránt – piacuk a jelek szerint évi 22 százalékkal bővül.

Az autonóm mobil robotok piaca évi 22 százalékkal bővül: 2022-ben ez a piac 2,85 milliárd dolláros volt, míg 2032-re várhatóan meghaladja a 20,99 milliárd dollárt.
 
A Fact Market Research kutatóintézet szerint az előrejelzési időszakban ez a piac 22,1 százalékos összetett éves növekedési rátát mutat majd.
 
A feldolgozóiparban és a logisztikai ágazatban emelkedik a kereslet az automatizálás iránt, ami előmozdítja az autonóm mobil robotok piacának növekedését. A működési költségek csökkentésére, a hatékonyság és pontosság javítására, valamint a termelékenység fokozására irányuló növekvő igény várhatóan szintén fellendíti a piacot.
 
Meghatározó tényező a növekedésben a raktározási műveletek automatizálásának növekvő tendenciája. Az önálló mobil robotok iránti, emelkedő kereslet az ipari alkalmazásokban várhatóan továbbra is elősegíti a piacnövekedést. Olvasd el: Megérkezett az autonóm buldózer
 
Mesterséges intelligencia - Gyorsan bővül az autonóm mobilrobotok piaca - Fotó: continental-mobile-robots.com
Mesterséges intelligencia - Gyorsan bővül az autonóm mobilrobotok piaca - Fotó: continental-mobile-robots.com
 
Földrajzi szempontból a várakozások szerint az ázsiai-csendes-óceáni térség birtokolja majd az előrejelzési időszakban az autonóm mobil robotok piacának jelentős részét.
 
A régióban a gyártó- és autóipar növekvő száma a piac növekedésének egyik fő tényezője.
 
Ezen túlmenően a régió különböző jelentősebb szereplőinek jelenléte is várhatóan hozzájárul az autonóm mobil robotok piacának növekedéséhez ebben a térségben.
 
De mik ennek a piacnak a mozgatórugói és korlátai?
 
Egy teljesen működőképes autonóm mobil robot részletes információkat gyűjthet a környezetéről és ennek megfelelően jár el, anélkül, hogy külső irányításra lenne szüksége. Olvasd el: Jön és ás a teljesen önjáró markológép
 
Ennek köszönhetően a robotok piaca jelentős növekedést fog tapasztalni az előrejelzési időszakban. Képességük arra, hogy a megadott idő alatt segítség nélkül tudnak dolgozni, komoly előny.
 
Ezek a gépek működhetnek anélkül, hogy kárt okoznának bárkinek vagy bárminek.
 
A technológiai fejlesztéseknek hála ma már környezeti érzékelőket is tartalmaznak, ami javítja a funkcionalitást. Ezért várható, hogy az olyan tényezők, mint az önfenntartás, a környezettudatosság és az autonóm navigáció befolyásolják az autonóm mobil robotok globális piacát.
 
Az autonóm mobilrobot-gyártók jelenleg a folyamatos fejlesztésre és az autonóm mobil robottechnológia funkcionális képességeinek kiegészítésére összpontosítanak. Ebben az iparágban a szállítók igen aktívan a vevőkörük bővítésére fókuszálnak.
 
Ezek a gyártók megértették a digitális média fontosságát a promóció és a modern digitális csatornák marketingcélú stratégiai felhasználása terén.
 
A vállalatok kulcsfontosságú taktikaként az együttműködést és a partnerséget alkalmazzák, hogy bővítsék az üzletet és előnyhöz jussanak a partner tudása révén.
 
 
Fotó: continental-mobile-robots.com
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.