2022. 08. 18. - 09:00

Mesterséges intelligencia - Hegesztéshez mutattak be vadonatúj robotrendszert

Mesterséges intelligencia - Hegesztéshez mutattak be vadonatúj robotrendszert

Új, együttműködésen alapuló, hegesztésre használható robotrendszerrel rukkolt elő egy cég. Állítják: a kobot alkalmazása akár hat hónapon belül megtérülhet.

Együttműködő robotrendszert mutatott be az Acieta cég: a FastARC elnevezésű kobot kitűnő társ a hegesztésben, s alkotói szerint beszerzése akár fél éven belül megtérülhet az ügyfeleknek.
 
Az Acieta abból indult ki, hogy manapság sokan küzdenek a megfelelő hegesztő munkaerő hiányával. Ha a pozíciók betöltetlenek, a hegesztőrendszer tétlenül áll és nem termel profitot.
 
A vállalatok ezt egyszerűen nem engedhetik meg maguknak, nem várhatják meg, hogy belépjen az ajtón a következő jól képzett hegesztő. A munkaerő-állomány fogy, a szakemberek megnyeréséért éles a verseny.
 
Érdemes tehát befektetni egy robotba - a FastARC CW kobot használatával a szaküzletek és a gyártók növelhetik a teljesítményüket. A kihívást jelentő és összetett feladatokat képzett hegesztőkre bízzák, míg és az összes egyszerűbb hegesztési feladatot a robottal végeztetik el. Olvasd el: Hegesztőket helyettesíthetnek a robotok?
 
Mesterséges intelligencia - Előállt az együttműködő hegesztő robotrendszer
Mesterséges intelligencia - Előállt az együttműködő hegesztő robotrendszer
 
A működési költségek az egész iparágban emelkednek – ezek leküzdésére az Acieta költséghatékony megoldást hozott létre, rövid megtérülési idővel.
 
„A tipikus FastARC kobot-felhasználóknak már 6 hónap alatt megtérül (2 műszak alapján) a robot működtetése, mert több terméket gyártanak, jóval alacsonyabb alkatrészköltséggel – mondta el Steve Alexander, az Acieta WI-műveletekért felelős alelnöke. - A FastARC CW egy előre megtervezett standard termék, amely segít alacsonyan tartani a költségeket és hozzájárul a versenyképességhez. Ráadásul van raktáron, készen áll a gyors szállításra. Finanszírozási lehetőségek is rendelkezésre állnak a kezdeti tőkeköltségek alacsonyan tartásához.”
 
A FastARC CW egy Fanuc CRX-10iA/L 6 tengelyes robotot tartalmaz mobil platformra szerelve, mellyel gyorsan mozoghat a termelési területek között. A rendszer a Fronius, Lincoln Electric és Miller hegesztőegységekkel kompatibilis. Olvasd el: Robotok válogathatják a zöldséget és a gyümölcsöt
 
Beállítását és kezelését megkönnyíti az intuitív szoftver és az érintőképernyős interfész, így kevésbé képzett dolgozó is is képes kezelni. Egy személy egyszerre több FastARC kobotot is működtethet a maximális termelékenység érdekében.
 
Az Aceta megjegyzi, hogy a FastARC alkalmazásával a tapasztalt hegesztők nagyobb elégedettséggel dolgozhatnak a műhelyben, mivel ösztönzőbb munkát végeznek és hasznosítják a képességeiket.
 
A magasabb termeléssel és alacsonyabb költségekkel rendelkező munkáltatók versenyképesebb fizetést kínálhatnak képzett hegesztőik megtartásáért.
 
Együttműködő robotként a FASTARC-nek vannak előnyei a hagyományos robothegesztő rendszerekkel szemben. Az emberek biztonságosan dolgozhatnak egymás mellett az alkatrészek be- és kirakodásakor, miközben a kobot hegeszt, így a rendszer folyamatosan működik.
 
Ha a kis sebességű kar nekiütközik egy személynek vagy tárgynak, a kobot azonnal leáll. Nincs szükség biztonsági kerítésre, ami szintén költséget és alapterületet takarít meg.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.