2021. 03. 08. - 09:15

Mesterséges intelligencia - Hibrid autonóm robotnak örülhetnek a gazdálkodók

Mesterséges intelligencia - Hibrid autonóm robotnak örülhetnek a gazdálkodók

Önálló, dízelüzemű és akkumulátoros robotot dob piacra egy francia vállalat – a jármű alkalmazkodni tud különféle növényekhez, magasságának és tengelytávjának köszönhetően, így várhatóan nagy sikere lesz.

Trektor néven jelentetett meg a Sitia francia vállalat egy önjáró, dízelüzemű és akkumulátorral ellátott mezőgazdasági robotot, melynek nagy hasznát vehetik a gazdálkodók. A robot különlegessége – többek között -, hogy magassága és tengelytávolsága miatt számos különféle növényhez alkalmazkodik.
 
Ezzel megváltoztathatja a nyomtávot, a magasságot és a tengelytávot, s kezelheti a fás növényeket, a kerteket és a szőlőültetvényeket - széles vagy keskeny sorokban. Olvasd el: Mesterséges intelligencia és mély tanulás mozgatja az önjáró traktort
 
Mesterséges intelligencia - A Trektor robotgép már meglevő mezőgazdasági eszközökkel is használható
Mesterséges intelligencia - A Trektor robotgép már meglevő mezőgazdasági eszközökkel is használható
 
A járművet GNSS RTK látásmóddal látták el, ami azt jelenti, hogy centiméteres pontossággal dolgozik, miközben a szenzorok és a lökhárítók további biztonsági óvintézkedésekként szolgálnak.
 
A Trektor autonóm robot dízelmotorral és akkumulátorral működik, számos munkagéppel és meglévő eszközzel párosítható. Vagyis, hagyományos traktorként is használható minden területen, s akár egyszerre több feladatot is el tud végezni. Olvasd el: Automata töltő készül a robotoknak
 
Szabványos, hárompontos függesztőművel szerelték fel, a rögzítési pontok a kerekek mögött és között vannak - így a termelők alkalmazhatják vele a már meglevő eszközeiket. A változó szélesség, magasság és tengelytáv lehetővé teszi a robot alkalmazkodását a különböző munkagépekhez és növényekhez.
 
A Trektor valóságos átváltozó művész. „Olyan, átmenetet jelentő gépnek tartjuk, amely lehetőséget ad a gazdálkodóknak, hogy alkalmazhassák már meglévő munkagépeiket, s ha akarják, a Trektort is képesek lesznek alkalmazni, amennyiben készen állnak az új módszerekre - például elektromos eszközök vagy adatelemzés használatára”- mondta el Fabien Arignon, a Sitia vezérigazgatója.
 
 
A cég egyébként azon dolgozik, hogy még jobb képességekkel lássa el a Trektort. Egyetemekkel működik együtt a kutatás és fejlesztés terén, s gépgyártókkal is közösen dolgozik a tesztelés érdekében.
 
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.