2023. 03. 28. - 09:00

Mesterséges intelligencia - Íme a legintelligensebb és legprecízebb robotfűnyíró

Mesterséges intelligencia - Íme a legintelligensebb és legprecízebb robotfűnyíró

Egyre-másra jelennek meg a robotfűnyírók: a RoboUp cég most állítása szerint a legintelligensebb és legprecízebb verziót dobta piacra.

Alig jelent meg a legutóbbi, máris rákontrázott egy újabb: a RoboUP piacra dobta „a valaha készített legintelligensebb és legprecízebb robotfűnyírót”, amely állítása szerint valóban tökéletes pázsitot biztosít, s az embernek jóformán hozzá sem kell érnie, hiszen kihangosítással működik.
 
A gép a legmodernebb technológiával, mesterséges intelligencia tervezéssel és kényelmes alkalmazásvezérléssel rendelkezik.
 
A RoboUP elmondása alapján forradalmasítja a pázsitkezelést a nagyon elfoglalt emberek számára. A szép és egészséges fű fenntartása automatikusan és erőfeszítés nélkül történik.
 
A hatékony robotos pázsit-karbantartás kulcsa a pontosság - a RoboUP esetében a mesterséges intelligencia valós időben ismeri fel a határokat, automatikusan megméri és profilozza a pázsit teljes területét. Nincs szükség költséges határvezeték-szerelésre. Olvasd el: Mesterséges intelligencia - Megjött a világ legkisebb önjáró fűnyírója
 
Mesterséges intelligencia - Íme a legintelligensebb és legprecízebb robotfűnyíró
Mesterséges intelligencia - Íme a legintelligensebb és legprecízebb robotfűnyíró
 
A RoboUP DEPS (Dynamic Exact Positioning System) rendszert alkalmaz, egy saját fejlesztésű szabadalmaztatott technológiát, amely integrálja az RTX, VSLAM és IMU navigációt - ezzel centiméterszintű helymeghatározási pontosságot ér el, még összetett terepen is, miközben a gyep virtuális határán belül dolgozik. Olvasd el: Ez a fűnyíró robot még sört is önt nekünk
 
Mi több, a robotfűnyíró rendelkezik AI Smart Eye mesterséges intelligencia-technológiával. Fedélzeti kamera érzékeli a határokat, hogy a gép valós időben kezelhesse a változó terepeket, még olyan területeken is, ahol gyenge vagy nincs GPS-jel.
 
A vizuális MI-kamera felismeri és elkerüli az akadályokat, valamint azonnal leállítja a vágást, ha emberek vagy háziállatok vannak a közelben - még éjszaka is.
 
A robotfűnyíró fejlett öntervező útvonal-algoritmusával rendkívül hatékonyan térképezi fel a fűnyírási útvonalakat. Kiküszöböli az ismétlődő mozdulatokat, így lenyűgöző háromszoros fűnyírási hatékonyságot biztosít a hagyományos nyírókhoz képest.
 
A rendszer el tudja különíteni a fűnyírási területeket és hozzáad összekötő útvonalakat, emellett fenntartja a vágási ütemterveket - az eredmény szép és egészséges gyep.
 
A karbantartást nem igénylő, kefe nélküli motorral meghajtott RoboUP minden típusú terepen képes áthaladni, s akár 45 százalékos lejtőn is felmászik. A fűnyíró okosotthon-kompatibilis - integrálható az Alexával vagy a Google asszisztenssel, hangutasítások használatához.
 
A legkényelmesebb gyepápolásra készült RoboUP rendkívül csendes működés közben. Emellett számos olyan funkcióval rendelkezik, amelyek tökéletes választássá teszik a gépet a mutatós, egészséges pázsit megvalósításához - beleértve az automatikus feltöltést, az esőérzékelést és a lopásgátló riasztót, GPS-helyzettel.
 
Nem mellékes, hogy a rendszer előtérbe helyezi a biztonságot az akadályok, emberek és háziállatok észlelésével, valamint a beépített emelés- és dőlésérzékelővel történő, automatikus kikapcsolással.
 
Az új robotfűnyíró már elérhető a Kickstarteren.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.