2023. 03. 21. - 09:00

Mesterséges intelligencia - Megjött a világ legkisebb önjáró fűnyírója

Mesterséges intelligencia - Megjött a világ legkisebb önjáró fűnyírója

Autonóm robotfűnyírót dobott piacra egy cég, amely minden eddiginél kisebb. Ráadásul, fenntarthatóan, leállások nélkül működik és rendkívül pontos.

Egy, kerti gépeket és berendezéseket gyártó és forgalmazó európai vállalat dobta piacra a világ eddigi legkisebb önjáró fűnyíróját.
 
A Stiga cég A1500 néven jelentette meg a robotgépet, mely állítása szerint a „világ legokosabb” autonóm fűnyírója és a legelső fűnyíró, amely az RTK GPS-t a Stiga szabadalmaztatott Active Guidance System (AGS) technológiájával ötvözi. Robusztus jelet biztosít, ezért a robot fenntarthatóan, leállások nélkül fut és kifogástalan fűnyírási pontosságot biztosít.
 
A közelmúltban bemutatott Stiga autonóm robotfűnyírót a Stiga mérnökei a gyepápolás forradalmasítsa érdekében alkották meg: a gép egy teljesen intelligens, egyenletes simaságot biztosító, fenntartható fűnyírórendszerrel dolgozik. Olvasd el: Mesterséges intelligencia - Ez a robotfűnyíró még sört is önt nekünk
 
Mesterséges intelligencia - Megjött a világ legkisebb önjáró fűnyírója
Mesterséges intelligencia - Megjött a világ legkisebb önjáró fűnyírója
 
„Bár számos új technológia, például akadályfelismerő rendszerek, gyepfeltérképezés és pázsitmemória is jelent már meg a globális robotfűnyíró-piacon, ezek nem mennek elég messzire ahhoz, hogy garantálják a kiváló pázsit-karbantartást – mondta Sean Robinson, a Stiga vezérigazgatója. - Az autonóm robotfűnyíró szabadalmaztatott AGS technológiájával rendkívül szigorú folyamaton ment keresztül. Mérnökeink megkérdőjelezték mindazt, amit a Stiga és más gyártók korábban alkottak.”
 
Robinson hozzátette: ez azt jelenti, hogy kihívás elé állítják mindazt, ami elfogadottá vált az innováció plafonjaként. Bátorság kell ahhoz, hogy feszegessék a határokat. Olvasd el: Mesterséges intelligencia - Újabb robotfűnyírónak örülhetünk
 
„A végeredmény egy, az iparágban első helyen álló termék, amely rendkívül egyszerű pázsit-karbantartási technológiát alkalmaz és egyben gyönyörű kertet garantál” – jegyezte meg a vezérigazgató.
 
 
Fotó: stiga.com
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.