2021. 07. 22. - 09:30

Mesterséges intelligencia - Íme Fehéroroszország önjáró traktorja

Mesterséges intelligencia - Íme Fehéroroszország önjáró traktorja

A fehérorosz Belarus traktormárka sem marad ki az utóbbi időben felgyorsult technológiai fejlesztésekből: bemutatták a vadonatúj önjáró traktort, melyben szerepet kap a mesterséges intelligencia.

Miután már több nemzet felvonultatta saját önjáró gyártmányait, most Fehéroroszország is előrukkolt az autonóm traktorral.
 
A helyi Belarus márka egy jubileumi esemény keretében mutatta be a gép prototípusát, a 3523i-t, melynek fejlesztője a Minsk Tractor Works - s valóban ez az első autonóm traktor a fehéroroszok részéről.
 
A rendezvényen egyébként a gyár fennállásának 75. évfordulóját ünnepelte. Olvasd el: Megjött az orosz mezőgazdasági robot
 
Egyedi külsővel érkezett meg a fehérorosz önjáró traktor
Egyedi külsővel érkezett meg a fehérorosz önjáró traktor
 
Az önjáró traktor alapja a Belarus 3523 dízel-elektromos típus, amelyet 2020-ban vezettek be. Vezető helyett intelligens vezérlőrendszerrel rendelkezik, amely kamerák, érzékelők és számítógép kombinációját használja.
 
Ezek teszik lehetővé, hogy a traktor mindenkitől függetlenül működni tudjon: az ütközések elkerülése érdekében maga dolgozza fel a kamerák és a szenzorok adatait. Olvasd el: Mesterséges intelligencia és mély tanulás mozgatja a teljesen önálló traktort
 
Ha az autonóm jármű üzemanyaga már fogytán van, önállóan a dízeltartályhoz kormányozza magát.
 
A minszki traktorművek videón mutatta be, amint a traktor egy 8 barázdás váltvaforgató ekével dolgozik. A prototípus motorja ugyanaz a 350 LE-s Cummins blokk, mint a Belarus 3523-ban levő.
 
A mezőn az önjáró traktor több mint 15 kilométer/óra sebességgel képes közlekedni, az úton több mint 50 kilométer per órás sebességgel halad.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.