2023. 03. 13. - 09:48

Mesterséges intelligencia - Intelligens raktárautomatizálási központ nyílt Csehországban

Mesterséges intelligencia - Intelligens raktárautomatizálási központ nyílt Csehországban

Fejlett raktárautomatizálási központot nyit Csehországban a Honeywell vállalat - ezzel regionális ügyfélbázisa számára lehetővé teszi, hogy Európában először megtapasztalhassák és képezzék  ezeket a technológiákat.

Új kutatási és fejlesztési központot nyitott a csehországi Brno városában a Honeywell, hogy Európa-szerte segítse a raktározási és logisztikai vállalatokat az ellátási láncok fejlesztésében, valamint a csomagok pontossága, hatékonysága és az áteresztőképesség erősítésében.
 
A legmodernebb létesítményt a Honeywell mérnökei új generációs raktári megoldások kifejlesztésére használják majd, beleértve az intelligens szállítószalag-rendszereket, a robotikát, az automatikus tároló- és visszakereső rendszereket, válogatórendszereket, raklapozókat és fejlett komissiózási technológiákat, amelyeket hang- és fényparancsokkal vezérelnek.
 
A létesítmény a Honeywell regionális ügyfélbázisa számára is lehetővé teszi, hogy - Európában először - megtapasztalhassa és kiképezze ezen technológiákat. Olvasd el: Mesterséges intelligencia - Online rendelés után jön az automatizált raktár
 
honeywell_raktar_1
 
„Európa-szerte jelentős kereslet mutatkozik a gyors, rendkívül pontos szállításokra, amit az online vásárlási szokások és a világjárvány utáni fellendülés vezérel – mondta Ivo Veverka, a Honeywell Warehouse Automation vezető kutatási és fejlesztési menedzsere. - Míg azonban a fogyasztók ma már másnap, sőt még aznap szeretnék kézhez kapni az árut, ahhoz, hogy A-ból – a rendelési pontból – B-be kevesebb mint 24 óra alatt eljusson a csomag, rendkívül összetett és fejlett ellátási láncra van szükség.”
 
Hozzátette: a kulcs az automatizálási technológia, amely felszabadíthatja az európai logisztikai szektor növekedési potenciálját. „Új laborunkon keresztül először tesztelhetjük és demonstrálhatjuk ezeket a megoldásokat ügyfeleink számára itt Európában” – mondta Veverka.
 
A 6000 négyzetméteres, nagyjából futballpálya méretű labor a Honeywell Technology Solutions brnói campusán található. Jelenleg itt dolgozik a Honeywell több mint 1000 tudósa és mérnöke egy innováción, amely Európa számos kulcsfontosságú ágazatában – a logisztikától a repülésen át az ipari biztonságig – a kritikus jellegű kihívásokat kezeli.
 
Egy olyan piacon, ahol a szállítási sebesség és pontosság kritikus fontosságú a versenyelőny szempontjából, a világ 100 legnagyobb kereskedője közül 60, a 100 legnagyobb e-kereskedelmi kiskereskedő közül pedig már 50 a Honeywell automatizált anyagkezelési megoldásaira támaszkodik. Olvasd el: Robotizált csomagszedő állt csatasorba
 
A létesítményt két lépésben nyitja meg a cég.
 
A nemrégiben megnyitott első szakasz fejlett vezérlőszoftvert és két bemutatósort tartalmaz, szállítószalagokat és válogatórendszert. Megmutatják az ügyfeleknek, hogyan lehet számítógéppel gyorsan és pontosan mozgatni az árut a raktárban.
 
A 2. szakasz a Honeywell következő generációs hurokválogatási technológiáját és a fejlett robotikát foglalja magába, amely a Honeywell gép- és vezérlési technológiájával nagy sebességű válogatást képes teljesíteni különféle csomagolási feltételek mellett.
 
A telepítéshez és az üzembe helyezéshez az ügyfeleknek képzést is biztosítanak.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.