2022. 10. 25. - 09:15

Mesterséges intelligencia - Robotizált csomagszedő állt csatasorba

Mesterséges intelligencia - Robotizált csomagszedő állt csatasorba

A raktárok és logisztikai folyamatok komissiózási és elhelyezési automatizálási szolgáltatója, elindította vadonatúj, intelligens csomagszedőjét.

Robotizált csomagszedővel állt elő a Smart Robotics, a raktárok és logisztikai folyamatok komissiózási és elhelyezési automatizálási szolgáltatója.
 
A komissiózó robotot arra tervezték, hogy különféle méretű, felületi anyagú és tömegű csomagokkal telepakolt konténerekből rakodjon ki, raklapról raklapra. 
 
A vállalat szerint az intelligens csomagszedő kiváló teljesítménnyel működik. Helyettesíti a raktári alkalmazottakat a fizikailag megerőltető és ismétlődő munkák során - s erre nagy szükség van, hiszen az iparágban egyre nagyobb a munkaerőhiány.
 
Az intelligens csomagszedőt úgy alkották meg, hogy az alkalmazottak jóllétének minőségét javítsa a logisztikai folyamatokban - a robot ugyanis automatizálja a magas kockázatú feladatokat, amelyek hatással vannak az alkalmazottak biztonságára a raktárhelyiségekben – emelte ki a Smart Robotics. Olvasd el: Megjött a raklap-rakodó robot
 
Mesterséges intelligencia - Robotizált csomagszedő állt csatasorba
Mesterséges intelligencia - Robotizált csomagszedő állt csatasorba
 
A robot számos tárgytípust képes kezelni, helyettesítve az alkalmazottak unalmas és ismétlődő tevékenységeit – a megerőltető feladatokat is átveszi tőlük, ami a méretes, nehéz áru mozgatását jelenti.
 
A vállalat nagyon örül, hogy végre a szélesebb piac számára is kínálhatja a Smart Parcel Picker robotot. Mint azt Johan Jardevall, a Smart Robotics vezérigazgatója elmondta: azok az ügyfelek, akik a fejlesztés során dolgoztak vele, egyöntetűen arról számolnak be, hogy az intelligens csomagszedő jóval megelőzi a többieket a térben – ami nagymértékben köszönhető a sokoldalúságának, valamint a sokféle áru nagy sebességű komissiózási képességének.
 
A hasonló felvevő és rakodó robotokat gyártó robotfejlesztők korlátozott választéka mellett a Smart Robotics túlmutat a piac korlátain, hiteles megoldást kínálva a nagy csomagszállítók számára, akik automatizálni szeretnék a folyamataikat. Olvasd el: Mesterséges intelligencia - Lassan a bálákat is önjáró gép pakolja
 
A dolgozók biztonsága kritikus fontosságú olyan műveleteknél, ahol a robotok nagy sebességgel és nagy terhekkel dolgoznak.
 
Az intelligens csomagszedőt úgy tervezték, hogy a kezelők és más raktári személyzet is biztonságosan dolgozhasson a robotcella körüli területen.
 
Mesterséges intelligencia technológiája lehetővé teszi, hogy a robot folyamatosan javítsa a hatékonyságot és termelékenységet, s kevés emberi felügyeletre van szüksége. Az intelligens csomagszedő képes öntanításra és alkalmazkodik a környezethez - nem beszélve arról, hogy éjjel-nappal dolgozhat a fokozott termelékenység érdekében.
 
A vállalat a jövőbe tekint, a Smart Robotics partnerségre törekszik ügyfeleivel - további együttműködéseket alakítana ki a felvevő és rakodó robotok optimalizálása terén, s intelligens csomagszedő konfigurációkat készítenének elő az optimális szolgáltatásnyújtáshoz a csomagszállító iparágban.
 
 
Fotó: smart-robotics.io
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.