2022. 12. 13. - 09:00

Mesterséges intelligencia - Termékek millióit kezeli az új ipari robot

Mesterséges intelligencia - Termékek millióit kezeli az új ipari robot

Új robotkart mutatott be az Amazon, amely különféle termékek millióinak kezelésére képes. Ezzel óriási hatékonyságnövelés érhető el.

Új ipari robotkarral rukkolt elő az Amazon: a Sparrow elnevezésű eszköz termékek millióit tudja kezelni.
 
A cég új intelligens robotrendszerként beszél róla, mely leegyszerűsíti a teljesítési folyamatot: az egyes termékeket még a csomagolás előtt mozgatja, s ez jelentős technológiai előrelépés az alkalmazottak támogatásában.
 
Az elmúlt évtizedben az Amazon az innováció élvonalába került - tevékenysége során jelentős beruházásokat vitt véghez a robotikában és a fejlett technológia terén.
 
A vállalat robotikusokból, mérnökökből, szoftverfejlesztőkből és egyéb szakértőkből álló elkötelezett csapattal dolgozik. Olyan megoldásokat fejlesztettek ki, amelyek az Amazon számára lehetővé tették az alapvető képességek automatizálását. Ilyen a termékek mozgása, kezelése, válogatása és tárolása. Olvasd el: Jól bírja a gyűrődést az új áruszedő robot
 
Mesterséges intelligencia - Termékek millióit kezeli az új ipari robot
Mesterséges intelligencia - Termékek millióit kezeli az új ipari robot
 
Mindehhez érdemes tudni, hogy a vállalat teljesítési folyamatának kritikus része még azelőtt megtörténik, hogy a tételeket becsomagolnák az ügyfeleknek, kiszállítás céljából.  
 
A kifinomult technológia az alkalmazottakhoz szállítja azokat, ők választják ki a csomagolni kívánt készletet. Olvasd el: Mesterséges intelligencia - Online rendelés után jön az automatizált raktár
 
Miután a tételeket becsomagolták, az Amazon már működő robotkarjai – például a Robin és a nemrégiben piacra dobott Cardinal – átirányíthatják a csomagokat a raktár különböző helyeire, mielőtt megkezdenék a kiszállítást.
 
Tisztában voltak vele, hogy a robotikára összpontosítva lehetőségük van mélyebbre ásni a kutatásban és fejlesztésben, így támogatva az egyéni termékkezelést – jegyezte meg az Amazon.
 
A világ legnagyobb online kiskereskedőjének készletében több millió, ezerféle formájú és méretű termék található. Az új technológia segíthet kezelni őket ezen a szinten.
 
A Sparrow ipari robot az Amazon szerint jelentősen javítja a tételek kezelését, s ez az első olyan robotrendszer a raktáraikban, amely képes észlelni, kiválasztani és kezelni a készletben levő egyes termékeket.
 
„A Sparrow jelentős előrelépést jelent az ipari robotika legmodernebb technológiájában – vélekedik az Amazon. - A számítógépes látást és a mesterséges intelligenciát kihasználva a robot tárgyak millióit képes felismerni és kezelni.”
 
Tavaly az Amazon alkalmazottai szerte a világon hozzávetőleg 5 milliárd csomagot vettek fel, helyeztek el vagy csomagoltak be – azaz több mint 13 milliót naponta.
 
A robottechnológia megoldja a cég számára, hogy „okosabban és ne keményebben dolgozzon, hatékonyan és biztonságosan működjön”.
 
Szakértők szerint nem sok esély van rá, hogy az Amazon eladjon vagy szállítson robotokat másoknak.
 
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.