2022. 12. 20. - 09:00

Mesterséges intelligencia - Járdán jönnek az ételszállító robotok Miamiban

Mesterséges intelligencia - Járdán jönnek az ételszállító robotok Miamiban

Automatizált robotokon keresztül szállít élelmiszert mostantól a floridai Miamiban az Uber Technologies és a robotokat készítő Cartken vállalat.

Összefogott az Uber Technologies és a szállítórobotok készítésével foglalkozó Cartken: a partnerségnek köszönhetően a floridai Miamiban már útjukra indíthatják az ételszállító robotokat. Az Uber Eats fogyasztóinak lehetőségük lesz rá, hogy a Cartken önvezető robotjaival szállíttassák ki a rendeléseiket.
 
December közepén már megkezdi működését egyes kereskedőknél az Uber Eats és a Cartken: egyelőre Miami-Dade megye Dadeland területén, majd 2023-ban Miami-Dade-ben és további városokban is terjeszkedni fognak.
 
A Cartken-t mesterséges intelligencia hajtja. A járdán szállító robotokat jelenleg élelmiszerek, zöldségek és megrendelt főtt ételek kiszállítására használják – például az egyetemi camusokra, de működnek kézbesítőként is országszerte Amerikában.
 
Az Uber Eats azonban az első hivatalos partner, amely kézbesítő alkalmazását a főiskolai campusokon kívül is alkalmazza. Olvasd el: Mesterséges intelligencia - Már az Uber is robotkézbesítőkkel szállít ételt
 
Mesterséges intelligencia - Járdán jönnek az ételszállító robotok Miamiban
Mesterséges intelligencia - Járdán jönnek az ételszállító robotok Miamiban
 
Nagyon izgatottak, amiért az Uber a robotika előnyeit behozza az élelmiszerszállításba, s végül összekapcsolatabb közösségeket teremt – fogalmazott Christian Bersch, a Cartken társalapítója és vezérigazgatója. 
 
„Együtt lehetőségünk van a forgalmi torlódások csökkentésére, segíthetjük a helyi kereskedőket a szállítási kapacitásuk növelésében és gyors, kényelmes, károsanyag-kibocsátásmentes szállítást biztosítunk a fogyasztóknak” – tette hozzá.
 
Az Uber és a Cartken partnersége fokozza a vállalat erőfeszítéseit, hogy automatizációt és autonóm technológiát használjon és jelentősebb innovációt alkalmazzon a fogyasztók és kereskedő partnerek számára - Miamiban és azon túl.
 
Mint arra Noah Zych, az Uber autonóm mobilitásért és kézbesítésért felelős globális vezetője felhívta a figyelmet: Miami egy virágzó Uber Eats piac. Nagyon várják, hogy a lakóknak egy kis „Uber-varázslatot” teremtsenek, azzal, hogy megjelenik a járdákon a robotos szállítás. Olvasd el: Zöld utat kaptak a szállítórobotok Amerikában
 
„A Cartkennel kötött partnerség újabb fontos mérföldkő az automatizált és autonóm technológia terén tett erőfeszítéseink szempontjából. Nagyobb megbízhatóságot és megfizethetőséget garantál a miami kereskedőknek és fogyasztóknak” – mondta Zych.
 
Az Uber Eats azonnali hozzáférést biztosít a helyi kereskedelemhez, segít felfedezni az embereknek éttermeket és kereskedőket, s természetesen ételeket, élelmiszereket, alkoholt és számos mást rendelni, egyetlen gombnyomással – amelyet megbízhatóan és gyorsan kézbesítenek.
 
Az üzlet az Uber technológiai és logisztikai szakértelmét kihasználva 870 ezer kereskedővel áll partnerkapcsolatban, több mint 11 ezer városban világszerte.
 
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.