2021. 04. 14. - 09:45

Mesterséges intelligencia – Jönnek az önjáró hókotró robotok

Mesterséges intelligencia – Jönnek az önjáró hókotró robotok

Megtette első lépéseit az autonóm hóeltakarítás felé az Avinor norvég repülőtér-üzemeltető cég. A vállalat önvezető kifutópálya-seprőket vásárol a Yeti robotgépek közül.

Érkeznek az önjáró hókotró gépek a norvég reptérre. Az Avinor repülőtér-üzemeltető cég önvezető kifutópálya-seprők beszerezéséről kötött új keretmegállapodást, mellyel újabb lépést tesz az önálló hóeltakarítás felé.
 
Az önvezető technológiát a Yeti Move technológiai vállalat fejlesztette ki, ő készíti az autonóm műveleteket irányító irányítási rendszert. 2018-19-es telétől kezdve számos önvezető kifutópálya-seprő gépet teszteltek már az oslói repülőtéren.
 
Az Avinor a hókotró gyártó, 8 éve stabilan működő Øveraasen céggel kötött keretmegállapodásán belül egyre több önjáró gépet üzemel be 2021-22 telére. Olvasd el: Vinnék a mesterséges intelligencia-kamionokat, mint a cukrot
 
Mesterséges intelligencia - Dolgoznak a Yeti-hókotrók az Oslo-i repülőtéren
Mesterséges intelligencia - Dolgoznak a Yeti-hókotrók az Oslo-i repülőtéren
 
A Yeti Move többségi tulajdonosa egyébként az Øveraasen, a Husqvarna és a Semcon.
 
A hatékonyság és az automatizálás manapság világszerte kiemelt szerepet kapott a légitársaságok és a repülőtér-üzemeltetők életében. Amellett, hogy költséghatékony, az új technológia jelentős kapacitást és nagyobb tisztítási szélességet tesz lehetővé. Ezzel a járművek száma csökkenthető - ami komoly környezeti előnyökkel is jár. Olvasd el: Robottraktor-sorozatot fejlesztenek Japánban
 
A rendszert állapotfigyelési funkciókkal szerelik fel, ami azt jelenti, hogy teljes körű áttekintést nyújthat a berendezés állapotáról és az esetleges szervízigényekről.
 
Az Avinor úgy véli, valódi lépést tesz a jövőbe – azzal, hogy teljes mértékben elkötelezi magát az önjáró kifutópálya-seprők iránt. A téli műveletek ezzel automatizáltak lesznek.
 
A cég egyébként folyamatosan dolgozik a repülőtér-üzemeltetés ésszerűsítésén - az új technológiák felhasználásával, teljesítve a légitársaságok hatékonysággal és automatizálással kapcsolatos elvárásait is.
 
Úgy vélik, a kiváló pontosság és a stabil működés - beleértve a téli szezont is -, elengedhetetlenek a pozitív utasélmény biztosításához. Emellett igen fontosak a repülőtéren működő társaságok számára, hogy azt a lehető legköltséghatékonyabban nyújthassák az embereknek.
 
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.