2022. 11. 08. - 08:30

Mesterséges intelligencia - Kapható lesz a négylábú felügyelő robot

Mesterséges intelligencia - Kapható lesz a négylábú felügyelő robot

Hamarosan kereskedelmi forgalomba kerül az ellenőrzési feladatokat ellátó robot, melyet az ANYbotics készített el. Robotizált megoldásokat kínál az olaj-, gáz- és vegyipari ágazatokban.

Megkezdte az ANYmal X felügyelő robot kereskedelmi árusítását az ANYbotics vállalat: a négylábú gépezet olyan, akár egy kutya, s robotizált ellenőrzési megoldásokhoz alkalmazható az olaj-, gáz- és vegyipari ágazatokban.
 
Az eszközkezelők számára igazi változást hozhat, s bevezetésének hatása arra készteti a vállalatokat, hogy felgyorsítsák a robotizált ellenőrzések automatizálását.
 
Az érdeklődők már több mint 500 ANYmal X egységet rendeltek meg, ezért az ANYbotics növeli a termelést globális gyártópartnereivel együtt.
 
Az árusítást a SPRINT Robotics World Conference for Inspection and Maintenance Robotics konferencián nyitották meg. Azok azonban, akik az ANYbotics korai alkalmazói program résztvevői voltak, több hónapja alkalmazzák az ANYmal X ellenőrző robotot. Olvasd el: Már szállítják a kutyaszerű robotokat
 
Mesterséges intelligencia - Kapható lesz a négylábú felügyelő robot
Mesterséges intelligencia - Kapható lesz a négylábú felügyelő robot
 
Az eszközüzemeltetők mostantól megrendelhetik az ANYmal X-et és beépíthetik az ellenőrzési folyamatokba, valamint az üzemeltetési tervezésbe az autonóm és mobil robotokat.
 
Az olaj-, gáz- és vegyipari műveletek igen összetettek – nagyon fontos a legmagasabb szintű biztonsági előírások biztosítása.
 
A lánctalpas és kerekes robotok mellett csak a lábon járó robotok képesek biztosítani a szükséges mobilitást és autonómiát az olaj-, gáz- és vegyipari létesítmények bonyolult és összetett többszintű szerkezeteiben, beleértve az ipari lépcsőket és a zárt tereket.
 
Az ANYmal X mesterséges intelligencia-alapú helymeghatározási, navigációs és ellenőrzési intelligenciával működik, amely lehetővé teszi számára, hogy zökkenőmentesen végezzen automatizált ellenőrzéseket nagyon komplex környezetben.
 
„Az ANYmal X egy fontos technikai hiányt küszöböl ki, automatizált ellenőrzéseket végez nagyon összetett környezetben, lépcsőkkel és szűk átjárókkal, ez pedig az ún. ex-zónákkal kombinálva igazi újdonság” – mondta el Peter Welter, a BASF automatizálási menedzsere.
 
Számos globális innovációs vezető kezdte el az ANYmal X telepítését Ex-minősítésű létesítményeiben. Olvasd el: Négylábú robot ellenőrzi a fúrótornyokat
 
A Petronas globális energiavállalat például élére állt az autonóm, lábon járó, Ex-tanúsítvánnyal rendelkező robotok integrációjának – már 2019 óta gyüttműködik az ANYbotics-szal az ANYmal X gyártásán.
 
„Az ANYmal X Ex-tanúsítvánnyal rendelkező innovációk túlmutatnak a hagyományos alkalmazásokon a kutatás-fejlesztési területén, javítva ezzel működésünk biztonságát és hatékonyságát” – mondta Iskandar Al-Thani Mahmood, a Petronas (robotika) menedzsere.
 
Az első ANYmal X egységeket a kiválasztott ügyfelek számára 2023 közepén kezdik szállítani. Az, hogy megindultak a rendelések, tovább gyorsítja az iparágban a robot elfogadását.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.