2020. 06. 18. - 09:40

Mesterséges intelligencia - Már szállítják a kutyaszerű robotokat

Mesterséges intelligencia - Már szállítják a kutyaszerű robotokat

A tervezés és fejlesztés hosszas időszakát követően egy startup cég áruba bocsátotta az első, kutyaszerű sétáló robotokat.

A mesterséges intelligencia szó szerint köztünk jár. Az emberi feladatokat ellátó robotok mellett folyamatosan fejlesztik a kutatók azokat a kisebb méretű botokat is, amelyek állatként funkcionálnak. Nézd meg, milyen kutyarobotok járőröztek Szingapúrban!
 
Hosszas tervezést és fejlesztést követően az AnyBotics startup cég most áruba bocsátotta Anymal C robotjai első szériáját. A robotok négylábúak és kutyaszerűek. Olvasd el: Megjött a futurisztikus kutyabot
 
Mesterséges intelligencia: így néz ki az AnyBotics kutyszerű robotja
Mesterséges intelligencia: így néz ki az AnyBotics kutyszerű robotja
 
Bár a cég kifejezetten nem nevezte meg a tőle több kutyaszerű robotot rendelő vásárlókat, a vállalat közleménye szerint az egységeket „mérnöki partnereknek és kutatási ügyfeleknek szállították ki világszerte”.
 
A társaság azt is kifejezte, hogy a szállítások „jelentős mérföldkövet” jelentenek az AnyBotics számára, hiszen mobilrobot-gyártó cégről van szó. A megrendelés fontos lépést jelent az ipari ellenőrzési és karbantartási munkafolyamatok forradalmasításában is.
 
Mióta az Anymal C robotot 2019-ben megjelentették, az AnyBotics csapata arra koncentrált, hogy minél több partnert szerezzen, beleértve kulcsfontosságú iparági gyártókat és szolgáltatókat.
 
Közleménye szerint az AnyBotics teszttelepítések és kísérleti projektek végrehajtásával készül különféle ellenőrzési feladatokra, s teljesen felügyelet nélküli telepítésekre.
 
Ami egyébként a kutyabotokat illeti, nem ez az első cég, amely a szimatoló négylábút mintázza robotjai elkészítésénél. Olvasd el, milyen állatszerű botok vannak még!
 
 
László Adrienn

 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.