2022. 04. 02. - 08:00

Mesterséges intelligencia - Négylábú robot ellenőrzi a fúrótornyokat

Mesterséges intelligencia - Négylábú robot ellenőrzi a fúrótornyokat

A rutinellenőrzések automatizálására törekszik új robotjával egy svájci cég: a négylábú ANYmal X olajfúrótornyoknál teljesít majd szolgálatot.

Vadonatúj négylábú robottal rukkolt elő az ANYbotics vállalat. Ezzel a modellel az olaj-, gáz- és vegyipar számára automatizálnák a rutinellenőrzéseket, növelve a biztonságot és a működési hatékonyságot.
 
Az ANYmal X kiterjeszti a cég robotizált ellenőrző megoldásainak vezető mobilitási, autonómiai és ellenőrzési intelligenciáját.
 
Arra tervezték, hogy kifejezetten veszélyes - és potenciálisan robbanásveszélyes - környezetben lehessen biztonságosan használni.
 
Mivel az olaj-, gáz- és vegyipari műveletek összetettek, a biztonság kiemelten fontos. Az üzemek üzemeltetőinek különös figyelmet kell fordítaniuk az infrastruktúrára, ahol gyúlékony és potenciálisan robbanásveszélyes anyagokat dolgoznak fel. Olvasd el: MI-robot ad biztonságot Japán nyilvános helyein
 
Automatizálja a rutinellenőrzéseket a négylábú robot
Automatizálja a rutinellenőrzéseket a négylábú robot
 
A működési szempontból bonyolult létesítményekben azonban gyakori ellenőrzéseket és részletes felügyeletet igényel a rendelkezésre állás és a biztonság biztosítása. Emellett minden helyszíni berendezésnek ún. Ex-tanúsítvánnyal kell rendelkeznie, ami azt jelenti: biztonságosan használható robbanásveszélyes környezetben. 
 
Az ANYmal X modell a régóta várt, Ex-tanúsítvánnyal ellátott, négy lábon járó robotizált ellenőrző megoldás, amely teljesen megváltoztatja a dolgokat. Négy fejlett végtagjával bárhol képes navigálni.
 
Az olaj-, gáz- és vegyipar szereplői mostantól biztonságos, önálló és rendkívül mobil robotokat is bevonhatnak ellenőrzéseikbe és a munkaerő-tervezésbe. Olvasd el: Járőr lesz a Hyundainál a robotkutya
 
Fontos technikai hiányosságot pótol az ANYmal robotja, amely rendkívül összetett környezetben, lépcsőkkel és szűk átjárókkal teli helyeken is tud dolgozni.
 
Az autonóm robotellenőrzésekből mindenképpen profitálnak az üzemeltetők. Lehetővé válik a kézi munka csökkentése, kevésbé kell kitenni az embereket veszélyes környezetnek, nem akadályozzák a működést a létesítményellenőrzési leállások és a nem tervezett leállások, melyekből így kevesebb lesz.
 
 
A jobb adatcímkézésnek köszönhetően a munkafolyamatok jobbá válnak, a jelentéskészítés automatikus, a betekintési lehetőségek a gyors működést és kiigazítást tesznek lehetővé.
 
Az ANYmal X-et a Petronas-al közösen mutatták be a malajziai OTC Asia Offshore technológiai konferencián 2022. március 22-én.
 
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.