2022. 09. 14. - 08:30

Mesterséges intelligencia keresi az eldugott medencéket

Mesterséges intelligencia keresi az eldugott medencéket

Komoly meglepetést hozott egy új mesterséges intelligencia alkalmazás eredménye: több ezer be nem jelentett privát uszoda „került elő” Franciaországban.

Mesterséges intelligencia technológia fedezett fel több ezer be nem jelentett medencét Franciaországban, ami meglehetősen váratlan meglepetést okozott a francia adóhatóságnak.
 
A mesterséges intelligenciával végzett kísérletet követően több mint 20 ezer rejtett medencét találtak és csaknem 10 millió euró bevételre tettek szert – írta meg a francia sajtó.
 
A privát uszodák magasabb ingatlanadóhoz vezethetnek, ugyanis növelik az ingatlan értékét és a francia törvények szerint be kell őket jelenteni. Olvasd el: Titkokat fedezett fel a pókhálóban a mesterséges intelligencia
 
Mesterséges intelligencia keresi az eldugott medencéket
Mesterséges intelligencia keresi az eldugott medencéket
 
A Google és a Capgemini francia tanácsadó cég által kifejlesztett szoftver 9 francia régió légifelvételén észlelte a medencéket a 2021 októberében végrehajtott próba során.
 
A kísérlet keretében Alpes-Maritimes, Var, Bouches-du-Rhône, Ardèche, Rhône, Haute-Savoie, Vendée, Maine-et-Loire és Morbihan régiókat vizsgálták meg, de az adóhatóság elmondta: országszerte bevezetik majd a módszert. Olvasd el: Rejtett Picasso-képet fedezett fel a mesterséges intelligencia
 
A Statista adatlap szerint 2020-ban több mint 3,2 millió privát medence működött Franciaországban, az eladások pedig már a Covid-járvány előtt is fellendültek.
 
Ahogy egyre több alkalmazott dolgozott otthonról, úgy nőtt tovább a medencetelepítések száma.
 
Az adóhatóság szerint a szoftver a be nem jelentett lakásbővítmények, teraszok vagy pavilonok felkutatására is használható lesz, amelyek szintén szerepet játszanak az ingatlanadóban.
 
 
L.A.
 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.