2021. 10. 09. - 08:00

Mesterséges intelligencia - Két díjat is nyert a Ztractor elektromos robotja

Mesterséges intelligencia - Két díjat is nyert a Ztractor elektromos robotja

A különböző típusú, önjáró elektromos traktorokat fejlesztő kaliforniai startup cég két európai terméktervezési díjat is elvitt elektromos robotjával.

Két terméktervezési díjat is átvehetett elektromos robotjáért a Ztractor nevű kaliforniai startup, mely különböző típusú autonóm elektromos traktorokat fejleszt.
 
A Farmani Csoport által szervezett, 2021-es Európai Dizájn Termék Díj (European Product Design Awards - ePDA) zsűrije két elismerést osztott ki a Ztractornak Bearcub 24 elnevezésű terepi robotjáért.
 
A robot traktor győzött a robotika, drónok és pilóta nélküli repülőgépek (UAV) kategóriájában. Elvitte a díjat a fenntartható élet/környezetvédelem/fenntartható vidék tervezése kategóriában is. Olvasd el: Robottraktor-sorozatot fejlesztenek Japánban
 
Mesterséges intelligencia - Két díjat is nyert a Ztractor elektromos traktora
Mesterséges intelligencia - Két díjat is nyert a Ztractor elektromos traktora
 
A startup a Bearcub 24-el – állítása szerint - kifejlesztette a világ első autonóm elektromos traktorát.
 
A Bearcub 24 valós mezőgazdasági adatokat gyűjt, miközben dolgozik a mezőn. A gépi tanulási algoritmussal rendelkező IoT (dolgok internete) keretrendszer minden gazdaságban értelmezi az adatokat, hogy nagyobb hatékonyságot érjen el, javítsa a növények állapotát és növelje a termést.
 
Elektromos hajtású 3 pontos függesztőkarral szerelték fel és az 1-es kategóriájú munkagépeket képes támogatni. Olvasd el: Íme Fehéroroszország önjáró traktorja
 
„Újszerű technológiájuk az első gyakorlati lépés a mezőgazdasági ipar szén-dioxid-mentesítése felé, amely iparág a Föld szén-dioxid-kibocsátásához harmadikként járul hozzá. Ez a traktor képes javítani a mezőgazdasági dolgozók munkakörülményeit és lehetőséget teremt a növények elemzésére a terméshozam javítása és a mezőgazdaság egyéb optimalizálása érdekében, mesterséges intelligencia segítségével” – mondta a zsűri.
 
 
A Ztractor egyébként ezek után sem dől hátra. Jelenleg három robot áll fejlesztés alatt, miközben a Bearcub 24-et már előre lehet rendelni.
 
Két másik robotmodellen dolgoznak: a nevük Mars 45 és Superpilot 125. Részleteket egyelőre nem árultak el róluk, de a koncepcióról már elérhetők információk a cég weboldalán.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.