2023. 01. 13. - 09:40

Mesterséges intelligencia – Liftezik és időseket gondoz a szociális robot második generációja

Mesterséges intelligencia – Liftezik és időseket gondoz a szociális robot második generációja

Bemutatkozott a Las Vegasi Consumer Electronics Show (CES) rendezvényen Aeo is, a szociális robotok második generációja, amely nemcsak számos új funkcióval bír, de többszintes intézményekben könnyedén részt vesz az idősgondozásban.

Az új technológiai termékek legnagyobb rendezvénye a világon a Consumer Electronics Show (CES) Las Vegasban, melyet minden január elején megtartanak.
 
Idén is számos érdekes robottal rukkoltak elő a gyártók - köztük Aeóval, a szociális robotok második generációjával, amely az Aeolus Robotics találmánya. 
 
A legújabb generációs Aeo az eredeti modell tervének teljes átdolgozása - a robot továbbra is rendelkezik két teljes mértékben artikuláló és látásvezérelt manipulátorral - azaz karokkal -, s számos különböző végkiegyenlítővel szerelhető fel. Olvasd el: Időseknek való társrobot került a piacra
 
robot_aeo_1
 
Elsődleges fogója egy kétujjas megfogó, amely hasznos tárgyak felvételére, valamint fiókok és ajtók kinyitására képes.
 
Az Aeo robot elsősorban az idősgondozásban alkalmazható. A vállalat számos Aeo második generációs (gen 2) egységet telepített Japán idősgondozó intézményeibe. Azon új képességével, hogy liftekben is képes utazni, a robot a többszintű létesítményekben is használható. Olvasd el: Japán már fejleszti az idősgondozó robotokat
 
Az Aeolus Robotics egyébként a kifejlesztett kapcsolódó termékeket is bemutatta, köztük a kétujjas megfogót, a nagy, általános felületű UV fertőtlenítő fényt, a kicsi, ajtókilincs formában létező UV fertőtlenítő fényt, az interaktív tabletet, interaktív telefont, táblagépet és nyomtatót.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.