2021. 09. 11. - 08:00

Mesterséges intelligencia – Munkaerőhiányát oldaná meg Japán a betakarító robottal

Mesterséges intelligencia – Munkaerőhiányát oldaná meg Japán a betakarító robottal

Mezőgazdasági robotot fejlesztett ki egy japán vállalat, amely betakarításnál jellemző munkaerőhiány problémáját igyekszik megoldani.

Gazdaságban használható, önálló robotot hozott létre a japán Agrist cég, mely a mezőgazdasági betakarítás munkaerőhiány-problémájának megoldására törekszik ezzel.
 
A gépet a Miyazaki prefektúrában levő Shintomi város mezőgazdasági termelőivel együttműködésben fejlesztették ki – itt ugyanis virágzik a mezőgazdaság.
 
Az autonóm „L” paprika-betakarító robot, 16 kilogramm súlyú és 4 órán keresztül képes folyamatosan működni egy akkumulátor-töltéssel. Olvasd el: Szóját és pamutot monitoroz az új brazil robot
 
A paprikaszedő robot a munkaerőhiányt hivatott megoldani Japánban
A paprikaszedő robot a munkaerőhiányt hivatott megoldani Japánban
 
A szektorban létező legtöbb robot a földön jár, az L azonban az üvegházban elhelyezett huzalon mozog. Nincs szüksége tehát sínekre a földön, lehetővé téve az egyszerűbb felépítést és a könnyebb működést.
 
Az Agrist L robotja nagy pontossággal szedi le a paprikát, ideális körülmények között nagyjából 28 másodperces sebességgel. A vágási irányok tartománya 180 fok. Mivel a robot felfüggesztett dróton mozog, így könnyen elkerüli az akadályokat, például a sárral és a lehullott levelekkel sem kell megküzdenie.
 
Mi több, automatikusan levágja a felesleges szárakat, csökkentve az egész folyamat időtartamát. Az önálló betakarító robot az Agrist és a helyi gazdálkodók közös, új mezőgazdasági módszer-kutatásának része, amely a termesztéssel és a betakarítással kapcsolatos - és robotokat von be. Olvasd el: Robotbérlésre biztatja a kis amerikai üzemeket a Szilícium-völgy
 
Mesterséges intelligencia technológiával kiegészülve az L robot összegyűjti és felhalmozza a zöldpaprikák képét, azok minden állapotában. Ily módon a mesterséges intelligencia olyan szolgáltatásokat nyújthat, amelyek a jövőben elemzik az adatokat, figyelmeztetnek a növénybetegségekre és megjósolják a hozamot.
 
 
Az Agrist egyébként új üvegházat alapított Japánban, amelyet az automatikus betakarító robotokra optimalizáltak, saját tesztterületként.
 
Ez segít a vállalatnak, hogy könnyebben próbálgassa robotjait és minden eddiginél gyorsabban végezzen fejlesztéseket - ezzel hozzájárul a mezőgazdasági problémák mielőbbi megoldásához a gazdák számára.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.