2022. 09. 22. - 09:00

Mesterséges intelligencia - Már a golfpályán is feltűntek a robotok

Mesterséges intelligencia - Már a golfpályán is feltűntek a robotok

Folyamatosan bővítik piacukat a kézbesítő robotok – a mostani fejlesztés közben a golfütők technológiai átalakulását is segíti.

Szállítórobotokat jelentetne meg a golfpályákon a Neubility cég, mely erre a célra összefogott a Samsunggal. A kézbesítő robotok folyamatosan bővítik piacukat, eközben azonban segítik a golfütők technológiai átalakulását is.
 
A Neubility autonóm robotszállító platformmal foglalkozó startup – s elmondása szerint a világ első önvezető robotszolgáltatását indította el egy golfpályán.
 
A lépés részeként a cég megállapodást kötött a koreai ételszállító Food Service Company-val és a Samsung Welstory-val az autonóm kézbesítő robotok biztosításáról. Tervei szerint 2022 októberétől a szállítási szolgáltatásokat golfpályákon értékesíti. Szállító robotokat kínál majd számos neves golfpályának Koreában. Olvasd el: Élelmiszer-szállító robotot vetettek be az egyetemen
 
Mesterséges intelligencia - Már a golfpályán is feltűntek a robotok
Mesterséges intelligencia - Már a golfpályán is feltűntek a robotok
 
A Neubility 2021 márciusa óta teszteli a kézbesítő robotokat. Az előzetes teszteket hibátlan eredménnyel zárta.
 
A szállítórobotok még a keskeny és ívelt pályákkal rendelkező, kihívást jelentő hegyvidéki környezetben is sikeresen teljesítették feladataikat, ami lehetővé tette a teljes körű kereskedelmi forgalomba hozatal megkezdését.
 
Az önvezető szállítórobotok kereskedelmi forgalomba kerülésével várhatóan a golfpályák is változnak majd a működésük szempontjából.
 
Napjainkban különösen sok Y és Z generációhoz tartozó ember kezdett el golfozni, akiket informatikai tudás is jellemez és kevésbé elutasítóak a technológiai megoldásokkal szemben. Ez várhatóan felgyorsítja az intelligens golf korszakának elérkezését.
 
A golfpályák szállítási szolgáltatásának kereskedelmi forgalomba hozatalával a Neubility több mint 200 kézbesítő robotot tervez üzembe helyezni az élelmiszer-, ital- és kiskereskedelmi termékek – járdán történő - szállításához, ezzel is fokozva a közvélemény figyelmét. Olvasd el: Mesterséges intelligencia - Napelemes robot viszi a gyógyszereket
 
A szolgáltatás finanszírozásában számos nagynevű helyi cég vett részt, köztük a Shinsegae, a Lotte, az SK-Telecom, a Kakao Investment.
 
„A demonstrációs teszteléstől a kereskedelmi forgalomba hozatalig számos ellenőrzési folyamaton esett át sikeresen a robotrendszer – mondta el Sangmin Lee, a Neubility vezérigazgatója. - Továbbra is arra törekszünk, hogy különféle területeken, például egyetemi kampuszokon, parkokban és üdülőhelyeken, valamint olyan vállalati létesítményekben terjesszük ki a robotos kézbesítési szolgáltatásokat, ahol a leggyakrabban használhatók ezek a kézbesítő robotok"- tette hozzá.
 
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.