2021. 11. 03. - 09:00

Élelmiszer-szállító robotot vetettek be az egyetemen

Élelmiszer-szállító robotot vetettek be az egyetemen

Észak-Karolina első robotizált kézbesítési szolgáltatását indította el egy technológiai vállalat - önálló robotok visznek ételt a helyi egyetem hallgatóinak és dolgozóinak.

Jövőbemutató újdonsággal lepi meg dolgozóit és diákjait az amerikai, Észak-Karolinai Mezőgazdasági és Műszaki Állami Egyetem (A&T).
 
Az egyetem és élelem-ellátója, a Sodexo partneri viszonyt létesített a Starship Technologies robotgyártó vállalattal, így az autonóm robotokon keresztül elindíthatta élelmiszer-kiszállítási szolgáltatását az intézményben.
 
A Starship 20 önjáró, igény szerinti robotból álló flottája három egyetemi étkezdéből szállít majd ételeket, s 2022 tavaszáig további kiskereskedelmi helyeket is bevonna a szolgáltatásba. Olvasd el: Biztonságos ételkészítéssel segíti egy robot az éttermeket
 
robot_eteloszto_1
 
Az egyetem hallgatói, oktatói és munkatársai mostantól használhatják a Starship Food Delivery alkalmazást, iOS és Android telefonokon keresztül, mellyel perceken belül ételeket és italokat rendelhetnek.
 
A cél nemcsak az, hogy mindenki ízletes ételekhez jusson – a robotokkal a várakozási időt minimalizálják, ráadásul a technológia valós alkalmazását átélhetik azok, akik tanulnak is ilyesmit az egyetemen. Olvasd el: Zöld utat kaptak a szállítórobotok Amerikában
 
A szolgáltatás esetében nem kell szállítási díjat fizetni, azt 2 évig az egyetem állja a hallgatók számára – a rendszer a diákétkeztetéssel együtt működik majd.
 
A program kényelmet biztosít az elfoglalt diákoknak és a megnövekedett étkezési elvárásoknak is megfelel – nem beszélve arról, hogy nagyon jól jön, ha rossz az idő, vagy ha az órák között gyorsan ételhez szeretne jutni az ember – mutattak rá a szakemberek.
 
A Starship Technologies zéró kibocsátású robotokat készített, amelyek a kifinomult gépi tanulás, a mesterséges intelligencia és az érzékelők kombinációját alkalmazzák a járdákon közlekedéshez és az akadályok kikerüléséhez. Olvasd el: Szállító robotot alkottak a japánok 3D nyomtatóval
 
Navigációjuk számítógépes látás alapú, segítségével alaposan fel tudják térképezni környezetüket. A robotok képesek átkelni az utcán, felmászni a járdaszegélyekre, éjjel-nappal működnek, esőben és hóban is.
 
Ha pedig bármi gond adódik velük, szakemberek egy csoportja távolról is figyelemmel kísérheti tevékenységüket és egy pillanat alatt átveheti felettük az irányítást.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.