2021. 08. 28. - 08:00

Mesterséges intelligencia - Napelemes robot viszi a gyógyszereket

Mesterséges intelligencia - Napelemes robot viszi a gyógyszereket

Orvosi termékek szállításához tervezték Drobót, a napelemmel ellátott drón-robot prototípusát. A gép olyan embereknek vinne gyógyszert, akik nem tudnak elmenni a patikába.

Barátságos és teljesen önálló Drobo, a milánói székhelyű NU1 design vadonatúj autonóm robotja. Ez egyelőre csak a prototípus, annyit azonban lehet róla tudni, hogy orvosi termékek, gyógyszerek szállítására szánják.
 
A gyógyszertárak alapvető szolgáltatásnak számítanak, amelyeket a koronavírus miatti lezárások alatt is működtetni kell, ám az emberek ilyenkor önvédelemből kerülik nyilvános helyeket. Olvasd el: Zöld utat kaptak a szállító robotok Amerikában
 
A Drobo-t arra tervezték, hogy gyógyszereket, termékeket vigyen azoknak, akik nem tudnak elmenni a patikába. Nagyméretű kijelzővel rendelkezik és utasításokat is adhat a termékekről a szállítási folyamat során. Olvasd el: Mesterséges intelligencia - Önálló gyógyszerszállító robottal rukkolt elő Anglia
 
Mesterséges intelligencia - A Drobo gyógyszerszállító robot alapvető tesztek elvégzésére is képes
Mesterséges intelligencia - A Drobo gyógyszerszállító robot alapvető tesztek elvégzésére is képes
 
Könnyű ellenőrzéseket szintén végrehajthat a pácienseken, beleértve a Covid-tesztet és a véroxigén-tesztet – amelyeket elküld az orvosuknak.
 
A kompakt kis robotot négy kerékkel és elektromos motorral szerelték fel. Akkumulátora akár 8 órányi töltést is biztosíthat a folyamatos használathoz, ráadásul a feladatok között önállóan feltölti magát.
 
Külön érdekesség, hogy rakodási felületéről képes fogantyúk segítségével felrepíteni a terméket, ez megkönnyíti, hogy magas épületekbe is eljuttassa a kért rendelést.
 
 
Fotó: behance.net
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.