2020. 06. 05. - 09:00

Mesterséges intelligencia: már nálunk is olvas fel hírt robot

Mesterséges intelligencia: már nálunk is olvas fel hírt robot

Egyre nő az úgynevezett podcast-ok jelentősége a világon. Ezen műsorokat bármikor, bármilyen eszközön hallgatni lehet. Magyarországon is elindult a napokban az első mesterséges intelligencia alapú podcast.

Hazánkban is elindult az első mesterséges intelligencia alapú podcast: egy női hangon beszélő robot olvas fel híreket a Hírstart oldalán – tudatta a brandtrend.hu.
 
A Hírstart a legfontosabb magyar online médiumok tartalmaiból szemezget. Olvasd el: kirúgták az újságírókat, mert mesterséges intelligencia lép a helyükbe
 
Hazánkban is elindult az első mesterséges intelligencia-alapú podcast
Hazánkban is elindult az első mesterséges intelligencia-alapú podcast
 
A podcast-jellegű műsorok automatizáltak, s nagy előnyük, hogy a híreket bárhol, bármikor és bármilyen eszközön lehet hallgatni, megszakíthatók és újra is indíthatók.
 
Másik előnyük tagadhatatlanul az, hogy látássérültek is különösebb nehézség nélkül hallgathatják ezeket. Olvass róla: a szerző hangján olvas fel műveket a mesterséges intelligencia
 
Mint azt Virág Attila, a Hírstart és a Startlap csoport technológiai vezetője elmondta, a projekttel az volt a céljuk, hogy megmutassák: könnyen integrálni lehet iparágunkba a különböző technológiákat, a robotizáció számunkra is kínál alternatív megoldásokat.
 
A mesterséges intelligencia alapú adások nemcsak a Hírstart oldalon érhetők el. Azokat az iTunes, a Spotify, a Google, valamint a TuneIn podcast csatornákon is hallgatni lehet – tudatta a brandtrend.hu.
 
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.