2022. 08. 03. - 09:40

Mesterséges intelligencia - Már nyomozóként is dolgozik a robotkutya

Mesterséges intelligencia - Már nyomozóként is dolgozik a robotkutya

Korábban terepen már több feladatra bevetették, most nyomozásban is részt vesz a Boston Dynamics robotkutyája.

Immár nyomozóként is dolgozik a Spot típusú robot Ausztráliában. A taktikai műveleti csoport munkáját segíti a perth-i Nyugat-Ausztráliai Rendőrkapitányságnál.
 
A sokoldalú, négylábú robot feladatai kapcsán Paul Papalia rendőrezredes azt mondta, gyanús tárgyakat vizsgál majd a „kutya”, elszállítja, hatástalanítja azokat, de akár a túszejtőkkel egyezkedésben is alkalmazni lehet.
 
A Boston Dynamics 2019-ben jelentette meg a Spot-ot, melynek azóta számos területen hasznát veszik. Olvasd el: Járőr lesz a Hyundainál a robotkutya
 
Spot akcióban - Számos területen hasznát veszik a robotkutyának
Spot akcióban - Számos területen hasznát veszik a robotkutyának
 
Most a legspeciálisabb egységnél teljesíthet szolgálatot a rendkívül agilis robot.
 
A 350 ezer dolláros eszköz csúcstechnológiája lehetővé teszi a rendőrök számára, hogy vele biztonságosabb és hatékonyabb módon vegyenek részt a magas kockázatú és intenzív helyzetekben - ellentétben más, elsősorban bombaelhárítási feladatokra tervezett robotokkal. Olvasd el: Már távolról is vezérelhető lesz a robotkutya
 
A Spot robot képes gyors ütemben fel-le menni a lépcsőn, minden irányba mozogni, hamar rögzít és old meg feladatokat, s összetettebbeket is el tud végezni – ilyen például az ajtónyitás.
 
Mint azt Col Blanch parancsnok elmondta, „a legveszélyesebb és legingatagabb munkáknál” használják majd a robotot, amelyekkel valaha szembe kell nézniük a rendőrségen.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.