2022. 03. 30. - 09:40

Mesterséges intelligencia - Robotkutyát vetettek be a sírrablók ellen

Mesterséges intelligencia - Robotkutyát vetettek be a sírrablók ellen

Pompei romjait őrzi a Boston Dynamics híres robotkutyája. A Spot nevű robot a régészeti park egyik legújabb megfigyelési műveletében vesz részt.

Mióta létezik, számos feladatra vetették már be a Boston Dynamics robotkutyáját, a parkban járőrözéstől az építkezéseken történő segédkezésig. Olvasd el: Robotkutya járőrözik a szingapúri parkokban
 
Spot most az olaszországi Pompeii régészeti parkban tevékenykedik, ahol a legújabb megfigyelési művelet részese, a helyszín védelmét biztosítja.
 
A robotkutya az ősi város utcáin és alagutaiban vándorol, pásztázza a legkisebb tereket is. A mesterséges intelligenciával működő robotot az illegális ereklyevadászok ellen vetették be.
 
Robotkutyát vetettek be a sírrablók ellen Pompeiben
Robotkutyát vetettek be a sírrablók ellen Pompeiben
 
A rajta levő kamerák és szenzorok segítségével a legnehézkesebb terepen is agilisan áthalad, összegyűjti és rögzíti az adatokat, amelyek a tanulmányozáshoz és a tervezéshez is hasznosak lehetnek.
 
Az innovatív technológiai megoldások alkalmazásával a meglévő területek biztonságát és monitorozásának minőségét szeretnék javítani a szakemberek. A robotkutya azonban segít a helyreállítás alatt álló területekre vonatkozó ismeretek bővítésében is.
 
A kísérletek a Pompeii Régészeti Park szélesebb körű smart@pompei projektjének részét képezik, amely a park intelligens, fenntartható kezelésére törekszik. Olvasd el: Lövésfelismeréssel küzdene az orvvadászat ellen a mesterséges intelligencia
 
A Spot robotkutya könnyedén lehetővé teszi a rutinellenőrzési tevékenységek automatizálását és az adatok biztonságos gyűjtését.
 
Kétféle működési móddal látták el, köztük a Leica BLKARC és a Spot CAM+ érzékelővel. Az adatelemzésre szolgáló intelligens platformok alapot adnak ahhoz, hogy a robotellenőrzések során nyert adatok felhasználhatóvá és hozzáférhetővé váljanak a Pompeii Régészeti Park alkalmazásaihoz.
 
 
„A sírrablók ásta alagutakban gyakran rendkívül bizonytalanok a biztonsági feltételek. Vagyis, a robot használata olyan áttörést jelenthet, amely lehetővé teszi, hogy nagyobb sebességgel és teljes biztonsággal haladjunk – jelentette ki Gabriel Zuchtriegel, a park főigazgatója.
 
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.