2020. 07. 28. - 09:50

Robotizáció: A cégek több mint fele automatizálna a koronavírus hatására

Robotizáció: A cégek több mint fele automatizálna a koronavírus hatására

Az amerikai vállalatok több mint fele azt tervezi, befektet az automatizálásba a koronavírus-fertőzés világszintű hatása miatt.

Jelentősen nőhet az automatizációba történő beruházás a közeljövőben: az amerikai cégek több mint fele nyitott a nagyobb mértékű robotizációra, egyszerűen azért, hogy túléljen a változó piaci viszonyok közepette, melyeket a koronavírus-járvány hozott magával – számolt be a Honeywell Intelligrated.
 
A 2020-as Honeywell Intelligrated Automatizációs Beruházás Tanulmány kimutatása alapján az elektronikus kereskedelem (66 százalék), az élelmiszerboltok, étel- és italforgalmazók (59 százalék), és a logisztika (55 százalék) iparágak hajlandók többet befektetni az automatizálásba. Olvasd el: Szinte teljesen robotok építenek egy japán gátat
 
„A globális világjárvány hirtelen és szeizmikus változást váltott ki a globális ellátási lánc vezetési disztribúciós központjaiban – szükség lett arra, hogy átfogják a távolról irányított műveleteket és a munkafolyamatok haladjanak a társadalmi távolságtartás ellenére is– mondta Chris Feuell, a Honeywell Intelligrated marketing-vezetője.
 
Az automatizáció jelentős segítséget jelenthet a termelékenység hatékonyságát illetően
Az automatizáció jelentős segítséget jelenthet a termelékenység hatékonyságát illetően
 
Hozzátette: a legfrissebb fogyasztói tanulmányok alapján az online vásárlások száma globálisan 28 százalékkal nő. Az online beszerzések 2020-ban várhatóan több mint 60 százalékkal emelkednek majd.
 
A fogyasztók zökkenőmentes integrációt szeretnének az online és a boltokban történő vásárlás között, ugyanez a helyzet a vásárlás és a szállítás terén.
 
A vállalatok pedig alkalmazkodnak, mikro-teljesítési stratégiák bevezetésével és automatizálási megoldások segítségével, hogy javulhasson a megbízások feldolgozásának, teljesítésének és kézbesítésének sebessége és pontossága, optimalizálják a termelékenységet és persze a befektetések is megtérüljenek – magyarázta Feuell.
 
Mivel a társadalmi távolságtartás a munkahelyeken továbbra is gyakori, az automatizálás és a hozzá kapcsolódó megoldások jelentős mértékben segíthetik a műveletek problémamentes folytatását azokon a helyeken, ahol a hagyományos munka fizikailag nem lehetséges. Olvasd el: Robotnő osztja az erkölcsi bizonyítványokat Szibériában
 
A robotok alkalmazását, az irányított munkamegoldásokat és a számítógéppel vezérelt berendezések használatát tehát a jövőben a versenyképesség szempontjából is igen fontosnak tartják a vállalkozások.
 
Az amerikai példa azt mutatja, hogy elsősorban a raktári kivitelező szoftverek (48 százalék), a komissiózó technológia (46 százalék) és a robotmegoldások (44 százalék) azok, amelyek terén várhatóan a legnagyobb mértékű beruházásokat hajtják majd végre.
 
Chris Feuell hozzátette: az automatizálás sikeres tervezésének és megvalósításának biztosítása érdekében lényeges, hogy a vállalatoknak tapasztalt szolgáltató partnerrel társuljanak, aki megfelelően integrálhatja ezeket a technológiákat a befektetés lehető legjobb megtérülése érdekében.
 
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.