2021. 11. 06. - 08:00

Mesterséges intelligencia - Masszív robottraktort készítettek nehéz munkákhoz az olaszok

Mesterséges intelligencia - Masszív robottraktort készítettek nehéz munkákhoz az olaszok

Főként gyümölcsösökbe szánja vadonatúj robottraktorát egy olasz vállalat. A Black Shire nevű masinákat 2022-re már nagy tételben gyártanák.

Újabb robottraktor mutatkozott be: az olasz Dragone cég rukkolt elő a Black Shire névre keresztelt modellel a közelmúltban Eimában.
 
A gépet gyümölcsösökbe tervezték, s a gyártó 2022-ig akár 200 darabot is megépítene belőle.
 
Nagy esélyük van rá, hogy versenybe szálljanak a korábban megjelent, népszerű AgXeed robottraktorral.
 
A 3075 típusú Black Shire 70 LE-s dízelmotorral készült, mely egy nagy generátort működtet a kerekek, valamint az elöl és hátul lévő munkaeszközök meghajtására. Olvasd el: Két díjat is nyert a Ztractor elektromos robotja
 
A Black Shire robottraktor teljesen autonóm módon üzemel
A Black Shire robottraktor teljesen autonóm módon üzemel
 
Erőátvitel nincs - elsősorban vastag tápkábelek hajtják a külső munkaeszközöket. A Black Shire teljesen autonóm módon üzemel.
 
Amikor a gép megérkezik egy új terepre, távirányítón keresztül, kézzel is „tanítható”. Ezt követően a robottraktor önállóan megtalálja az útját. Olvasd el: Robottraktor-sorozatot fejlesztenek Japánban
 
A Dragone olasz cég elsősorban fűnyíró, aprító és permetező gépeiről ismert. Az autonóm lánctalpas traktort gyümölcs- és szőlőültetvényekre fejlesztették ki, de szabadföldön is használható.
 
Terveik szerint 2022-ig 200 robottraktort építenének meg - az első 10 egységet ugyanis már eladták. 
 
A masszív megjelenésű, mégis kompakt robot irányára 200 000 euró alatti. A gépet hivatalosan 2021 novemberében mutatják be: a Dragone a nyilvánosság előtt is demonstrálja majd a működését – tudatta Claudio Rapalino, a projekt vezetője.
 
Fotó: Facebook/Futurefarming
 
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.