2020. 06. 24. - 09:45

Kórházi szállítórobot is részt vesz a koronavírus elleni harcban

Kórházi szállítórobot is részt vesz a koronavírus elleni harcban

Egyre hasznosabb a segítő mesterséges intelligencia: a kórházaknak szállítórobotokat készítő cégnél most integrálnak helyzetérzékelőket a gépekbe. A robotok a koronavírus elleni védekezés részei is lesznek.

A koronavírus elleni védekezésben is komoly részt vállal a PAL Robotics alkotta szállítórobot, melybe jelenleg integrálják az Accerion helyzetérzékelőket.
 
A TIAGo nevű robot a kórházakban teljesít majd szolgálatot, működését a következő hónapban kezdi meg. Nézd meg, mire képes az új orvosi robot!
 
Mivel a Covid-19 kiszámíthatatlansága és az általa okozott egészségügyi válság továbbra is magas követelményeket támaszt a kórházakkal szemben, a PAL Robotics erre a problémára nyújt megoldást. A TIAGo szállítórobot megnyerte az európai DIH-Hero projekt pályázatát.
 
A PAL Robotics egy korábbi modellje kiállításon
A PAL Robotics egy korábbi modellje kiállításon
 
A robot tárgyakat szállít majd, ételtől kezdve a gyógyszereken, vér- és orvosi mintákon át a műtéti készletekig. Olvasd el: Küszöbön az élelmiszerszállító robotok?
 
Az első modellek a projekten belül barcelonai kórházakba kerülnek – ezeket 2020 júliusában állítják szolgálatba.
 
A kórházak folyamatosan keresik a hatékony megoldásokat a koronavírus kezdete óta, beleértve azokat, amelyek csökkenthetik a kórházi személyzetre nehezedő, időbeli nyomást, valamint mérsékelhetik a társadalmi interakció szükségességét és ezzel a fertőzés terjedését. Olvasd el: Egyre fontosabb az érintkezés nélküliség
 
A Covid-19 világjárvány közvetlen és közvetett következményeivel – így a társadalmi távolságtartással - egyre inkább előtérbe kerülnek az automatizált megoldások, köztük a robotok a változó igények kielégítésére.
 
A PAL Robotics számos olyan robotmegoldással rendelkezik, amely kész segíteni az egészségügyben – ám a TIAGo Delivery az első robot, amelyet hivatalosan is üzembe helyeznek a kórházakban.

Az Accerion holland céget 2015-ben alapították. Önálló pozícionáló technológiát biztosít a robotokhoz és más mobil platformokhoz – ezzel igen magas szintű pozícionálási pontosságot és kiszámíthatóságot tesz lehetővé dinamikus környezetben.

Az általa kifejlesztett technológia segít a robotok és autonóm járművek gyártóinak a rugalmas és költséghatékony mobil megoldások megvalósításában, növelve a hatékonyságot a logisztika, a gyártás és sok más iparág területén szerte a világon.

Olvasd el ezt is: Már tervezik a mesterséges intelligencia bevezetését a koronavírus-járvány miatt

László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.