2023. 04. 25. - 09:00

Mesterséges intelligencia - Megérkezett az ipari padlótisztító robot

Mesterséges intelligencia - Megérkezett az ipari padlótisztító robot

Megjelent a gép, amely kitűnően helyettesíti a nagyszabású felmosást -  ez az első, ipari helyiségek számára készült padlótisztító robot.

Piacra dobta első tisztítórobotját az Avidbots robotikai vállalat. A Neo 2W névre keresztelt gépet kifejezetten raktárakba és gyártási környezetekhez tervezték, hogy a tisztítás minőségét, hatékonyságát és termelékenységét javításák.
 
A raktárak és gyárak egyedülálló, kihívásokkal teli környezetet kínálnak a robotok számára – ilyenek például a padlótörmelékek, a dinamikus tevékenységek és gyakori elrendezési változtatások.
 
Az Avidbots ipari ügyfelekkel együttműködve gyakori problémák enyhítésére fejlesztette ki a Neo 2W-t, így konzisztensebb tisztítást eredményez, szükségtelen emberi beavatkozással.
 
Készítője szerint növeli a tisztítási hatékonyságot, s ezzel lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy átcsoportosítsák a munkaerőt, más, nagyobb értéket képviselő feladatok elvégzésére. Olvasd el: Mesterséges intelligencia - Robotok takarítanak a denveri iskolákban
 
Mesterséges intelligencia - Megérkezett az ipari padlótisztító robot
Mesterséges intelligencia - Megérkezett az ipari padlótisztító robot
 
„A Neo 2W megjelenése meglehetősen időszerű pillanatban történik. A 3PL és a gyártó cégek olyan megoldásokat keresnek, amelyek a legmagasabb működési hatékonyságot biztosítják. A Neo 2W használatával a vállalatok képesek leküzdeni a munkaerő-kínálati kihívásokat és automatizálni tudják létesítményeik tisztántartásának idő- és munkaigényes feladatát” – mondta el Faizan Sheikh, az Avidbots vezérigazgatója és társalapítója.
 
A Neo 2W exkluzív mesterséges intelligencia- és hardverkonfiguráció, mely a robotnak segít megfelelően takarítani emberi beavatkozás nélkül.
 
Egyedülálló funkciókát kínál a gépnek a Debris Driver, a Bulk Navigator és az Advanced Obstacle Detection (AOD), amelyeket ipari környezetre terveztek. A robot segítségükkel felveszi a harcot a raktár padlóján található törmelékkel, navigál a kisebb és nagy akadályok között és optimalizálja a padló tisztítási útvonalát, hogy maximális teljesítményt nyújtson.
 
A Debris Diverter korlátozza a törmelék hatását a Neo-ra, mivel elvezeti a törmeléket, védi a kerekeket és csökkenti a vákuumtömlő és a tartály eltömődésének kockázatát. Olvasd el: Takarítanak, kézbesítenek, ételt visznek a Pudu robotjai
 
A Bulk Navigator fejlett lokalizációs algoritmusokat használ – ezzel megoldja a robot számára, hogy a legdinamikusabb és legnagyobb kihívást jelentő környezetben is tudjon tisztítani.
 
A fejlett akadályészlelés pedig gépi tanulási képessége révén azonosítja és elkerüli a padlón lévő akadályokat, beleértve a raklapokat és a targoncákat/raklapmozgató fogakat.
 
A Neo 2W fejlesztése az autonóm robotok raktári környezetben történő használatában szerzett tapasztalatok alapján történt – jegyezte meg Faizan Sheikh.
 
Az Avidbots visszajelzéseket gyűjtött, valós forgatókönyvekben tesztelte a prototípusokat, majd felhasználta az adatokat egy valóban erre a célra épített robot létrehozására.
 
A fókuszált megoldások többek között nagyobb takarítási termelékenységet biztosítanak – akár 42 ezer négyzetmétert óránként.
 
A Neo 2W egyedülálló manőverezési képességének köszönhetően kihívást jelentő raktári környezetekben is kitűnően dolgozik.
 
Egyedi funkciói mellett a robot ipari szilárdságú, cserélhető akkumulátorokat is tartalmaz - egyetlen töltéssel 6 órányi takarítást valósít meg a gép.
 
A Neo 2W Home Base alkalmazást is magában foglal - ez biztosítja, hogy a robot bármely helyről elindulhasson és visszatérhessen –, valamint egyéb, szabványos biztonsági funkciókat tartalmaz, például élvonalbeli 3D kamerákat, lézereket és érzékelőket az ütközések elkerülésére, illetve irányjelző biztonsági világítást.
 
A létesítménymenedzserek az Avidbots Command Centeren keresztül a Neo távoli asszisztenciát is használni tudják - mélyreható jelentéseket és elemzéseket, valamint a valós idejű felügyeletet.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.