2021. 08. 08. - 08:00

Mesterséges intelligencia - Robotok takarítanak a denveri iskolákban

Mesterséges intelligencia - Robotok takarítanak a denveri iskolákban

Több mint 200 iskolába került BrainOS-alapú robotmosó az Egyesült Államokban – ezeket a mesterséges intelligencia-gépeket választották a tisztaság és a higiénia javítására.

Robot felmosók dolgoznak mostantól több mint 200 iskolában az amerikai Denverben. Az ország egyik legnagyobb iskolai tankerülete a Tennant Company által gyártott, BrainOS-alapú robotmosókat választotta a tisztaság és a higiénia megfelelő fenntartására.
 
A Denver Public Schools testülete úgy döntött, beruház az önjáró padlótisztító flottába, mégpedig azért, hogy más, nagyobb értékű feladatok elvégzéséhez - például az osztályokban történő és egyéb, alapos takarításhoz – több időt biztosítson a tisztaságért felelős alkalmazottaknak. Olvasd el: Bemutatták a "zseni" padlótisztító robotot
 
Mesterséges intelligencia - Az önjáró robotot bevásárlóközpontokban is használják már
Mesterséges intelligencia - Az önjáró robotot bevásárlóközpontokban is használják már
 
A gépeket már 2021 nyarán „szolgálatba állítják” a 90 ezer diákot számláló körzetben.
 
Az új, önjáró padlótisztítók kritikus jelentőségű technológiai beruházásnak számítanak. Elősegítik a tisztaság javítását 14 legnagyobb épületünkben, főként 10 középiskolánkban. Ez hatalmas előny hallgatóinknak, miközben a jövőbeni működési költségeinket is fenntartjuk” - mondta el Rich Archuletta, a
Denver Public Schools létesítményüzemeltetési igazgatója. 
 
Hozzátette: a program segít megszüntetni a létszámhiányt, amellyel a legtöbb városi iskolai körzet szembesül. Megoldást jelent arra is, hogy korlátozott a finanszírozás, mely kielégítené a folyamatosan bővülő létesítményigényeket. Olvasd el: Egyre népszerűbb a takarító robot, 10 ezer kelt el belőle 
 
A Denver Public Schools több autonóm megoldás értékelése után választotta ki a T380AMR-t - a Tennant tisztítóberendezések minősége és szervizelhetősége, valamint a felhővel összekapcsolt BrainOS autonómiaszoftver biztonsági, adatvédelmi és adatjellemzői alapján döntött az önjáró robot mellett.
 
A gép egyszerű kezelhetősége lenyűgözte a kerületi tisztviselőket - saját, „taníts és ismételj” módszert alkalmaznak, mely megkönnyíti használatukat azon alkalmazottak számára is, akiknek semmilyen műszaki képzettségük nincs. Könnyedén megoldhatják a tisztítási útvonalak menet közbeni telepítését és beállítását.
 
Mint Alan Butcher, a Brain Corp globális ügyfélszolgálatainak alelnöke fogalmazott, a koronavírus-járvány idején semmi sem fontosabb, mint a szigorúbb tisztítási előírások fenntartása, a diákok és a személyzet egészségének és biztonságának megőrzése érdekében.
 
 
Izgatottan várják, hogy minél több denveri iskola meghonosítsa ezt a takarítási módszert, csökkentve a költségeket és több időt adva értékes munkatársaiknak egyéb feladatok elvégzésére - tette hozzá Ken Boris, a Tennant kereskedelmi piacvezetője.
 
A Brain Corp SaaS technológiai platformja, a BrainOS egyébként közel 16 ezer önjáró robotot üzemeltet iskolákban, raktárakban, bevásárlóközpontokban és más, nagy forgalmú helyeken, szerte a világon.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.