2021. 04. 03. - 08:00

Útnak indul az elektromos szerszámszállító robot

Útnak indul az elektromos szerszámszállító robot

Készen áll vadonatúj találmánya bemutatására a francia Elatec cég: az E-Tract egy szerszámszállító robot, mely rögzíthető a már rendelkezésre álló munkaeszközökhöz.

Újabb segítség a gazdaságokban: a közeljövőben kerül bemutatásra a francia Elatec vállalat új, E-Tract nevű szerszámszállító robotja, mely két pozícióban használható, s csatlakoztatható már meglevő munkaeszközökhöz.
 
Mint azt Emmanuel Labriffe, az Elatec munkatársa elmondta: mindig szánnak időt gépeik fejlesztésére és tesztelésére. A céget 2011-ben alapították, mezőgazdasági és kisipari berendezéseket tervez és gyárt, illetve villamos gépekre specializálódott. Olvasd el: Távoli, automata töltő készül a robotoknak
 
Az elektromos szerszámszállító robot permetezéshez és kapáláshoz készült. 2019 közepe óta tesztelték két fajtáját a párizsi gyümölcs- és zöldségfélék tesztközpontjában. Mint Labriffe megjegyezte, itt az ideje annak, hogy az eszközt a nagyközönség is megismerje.
 
Hamarosan piacra dobják az elektromos szerszámszállító robotot
Hamarosan piacra dobják az elektromos szerszámszállító robotot
 
Az Elatec E-Tract terepi robot, s immár hatodik azon francia terepi robotok sorában, amelyek elérhetők a Future Farming katalógusában is – ahol több mint 35 robotot kínálnak, megvételre, bérlésre vagy lízingelésre 2021-ben. Olvasd el: Hibrid autonóm robotnak örülhetnek a gazdálkodók
 
A munkagépek rögzítéséhez két pozíció áll rendelkezésre az E-Tract általános szerszámszállító robot esetében. A közepén háromszög van, hátul pedig három kategóriás vonóhorog. 
 
Ennek köszönhetően felszerelhetők rá a zöldségtermesztésben általában használt gépek, például a mechanikus gyomlálást, permetezést vagy fenotipizálást végző eszközök.
 
A szerszámszállító robot elektromos meghajtású és teljes mértékben lítium elemekkel működik. Irányításhoz és navigációhoz vagy színes 3D kamerát, vagy kamerákat és RTK-GPS-eket alkalmaz.
 
 
A munkagép középpontja lehetővé teszi a kapálógép munkamélységének optimális szabályozását is.
 
Az E-Tract két modelljét 2019 közepe óta tesztelik Franciaországban, idén pedig már hazai terepen és Hollandiában is áruba bocsátják, 65 000 eurós áron.
 
 
László Adrienn

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.