2024. 01. 22. - 09:15

Mesterséges intelligencia - Megjött a robotcsapos emberi képességekkel

Mesterséges intelligencia - Megjött a robotcsapos emberi képességekkel

Fejlett mesterséges intelligenciával és „emberszerű” képességekkel aratott sikert a robotcsapos, amelyet a 2024-es CES technológiai kiállításon mutattak be.

Vadonatúj robottal állt elő a Richtech Robotics a Las Vegasban megrendezett, 2024-es CES (Consumer Electronics Show) technológiai tárlaton. Fejlett mesterséges intelligenciával és „emberszerű” képességekkel vértezték fel a robotcsapost, amely az Adam nevet viseli.
 
A robot leutánozza az embert
 
A nevadai székhelyű vállalat mesterséges intelligencia-vezérelt szolgáltató robotokat készít. Úgy véli, új fejlesztései forradalmasítják a robotcsapos képességeit, azon túl, hogy működik barista, bártender és teafőző szerepben is. 
 
Lehetővé tették ugyanis, hogy kifinomult beszélgetéseket folytasson a vendégekkel és kivételes pontossággal utánozza az emberi tevékenységeket.
 
Az emberszerű mozgások elemzésével és az azokhoz való alkalmazkodással az Adam interaktívabbá válik. Pontosabban előrejelzi az ügyfelek igényeit és nagyobb precizitással is szolgálja ki őket. Olvasd el: Bármilyen buborékos italt elkészít egy új robot
Mesterséges intelligencia - Megjött a robotcsapos emberi képességekkel
Mesterséges intelligencia - Megjött a robotcsapos emberi képességekkel
 
A fejlesztés nem csupán a feladat-végrehajtás hatékonyságának növelését célozza meg - vonzóbb és gördülékenyebb interakciót teremt Adam és a vendégek között. Olvasd el: Tökéletes svájci fondüt készít ez a robot
 
Az innovatív funkció újradefiniálja a robotizált segítségnyújtás környezetét a vendéglátásban, élvezetes és zökkenőmentes élményt nyútjva a vendéglátók számára, miközben a vállalkozásokat továbbfejlesztett működési képességekkel támogatja - állítja a Richtech Robotics.
 
„Ez a technológia nemcsak foglalkozik a jelenlegi munkaerő-kihívásokkal, hanem javítja a vendégek élményét, vonzóbbá és interaktívabbá teszi a robotokat – mondta el Matt Casella, a Richtech Robotics elnöke. – Célunk, hogy enyhítsük a munkaerő terheit, lehetővé téve az éttermek és bárok számára, hogy támogassák jelenlegi munkatársaikat, miközben üzleti tevékenységük más területeire összpontosítanak, segítve őket a növekedésben, a méretezésben és az eredmény javításában.”
 
Az új képességek célja fokozni a személyre szabott interakciókat, jelentősen növelni a hatékonyságot, elősegítve a gyorsabb kiszolgálást és a robotok zökkenőmentes integrációját a különböző beállítások között.
 
A fejlesztések az Egyesült Államokban hamarosan elérhetőek lesznek, s várhatóan a teljes robotizált étkezési élményt átalakítják.
 
A Richtech Robotics a vendéglátó üzletág elkötelezett partnerének tekinti magát - megérti a mai éttermek és bárok előtt álló kihívásokat, s olyan technológiát fejlesztett ki, amely az akadályok felszámolását célozza meg.
 
Az Adam egy innovatív robot, amely a gépi tanulást, a mesterséges intelligenciát és az edge számítástechnikát használja. Személyre szabható italok készítésére specializálódott, emellett a termelékenység és az élmény fokozására. A hét minden napján, 24 órában kínál szolgáltatásokat.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.