2023. 02. 22. - 09:40

Mesterséges intelligencia – Megjött a szaúdi robotnő, Sara

Mesterséges intelligencia – Megjött a szaúdi robotnő, Sara

Egy rijádi konferencián mutatkozott be az első szaúd-arábiai robot, Sara, amely nemcsak táncolni, kérdésekre válaszolni képes, hanem több nyelvjárást is beszél.

Megérkezett Szaúd-Arábia első robotja, amely hasonló egy valódi nőhöz. Az újdonságot a rijádi LEAP23 technológiai konferencián mutatták be februárban.
 
A robot népszerű táncokat tud, mesterséges intelligencia segítségével képes kommunikálni, kérdésekre válaszolni, sőt: több nyelvjárást is beszél.
 
Beépített kamerájával ismeri fel, ha állnak a közelében emberek. Utóbbiaknak, ha beszélni szeretnének hozzá, a „Hello, Sara” megszólítást kell alkalmazniuk. Olvasd el: Robotbabát szülne az első állampolgárságot kapott android
 
Mesterséges intelligencia – Megjött a szaúdi robotnő, Sara
Mesterséges intelligencia – Megjött a szaúdi robotnő, Sara
 
A robotnő elemzi a mondatokat és jól érti, miről beszélnek neki. Ennek megfelelő válaszokat ad. Képes arra is, hogy szöveges üzeneteket küldjön – ha valaki nem teljesen értené a mondandóját.
 
A királyságban használt különféle dialektusokat is megérti. Olvasd el: Egyre népszerűbb a világ első humanoid robotja
 
Sara robot az idei LEAP technológiai konferencia egyik főszereplője. A Front Expo Centerben megtartott rendezvényen olyan cégek képviseltették magukat, mint a Snap, az Aramco és a Zoom. Kiállított azonban a Google, a NEOM, a Mastercard, az Ericsson és John Lee is, a hongkongi különleges közigazgatási régió vezérigazgatója.
 
A tavalyi LEAP-esemény 6,4 milliárd dollár értékű befektetést hozott a technológia terén a királyságba,  amely törekszik a gazdasága modernizálására.
 
 
Fotó: Twitter/LEAPinSAUDI
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.