2022. 01. 20. - 09:00

Mesterséges intelligencia-robot ad biztonságot Japán nyilvános helyein

Mesterséges intelligencia-robot ad biztonságot Japán nyilvános helyein

Egy elsőre mini rendőrautónak látszó robot mesterséges intelligencia segítségével tartja fenn a békét és biztonságot Japán nyilvános terein.

Biztonsági cég hozta létre Japán legújabb robotikai csodáját: a SECOM olyan, elsőre mini rendőrautóra emlékeztető gépezetet tervezett, melynek célja a biztonság és a béke fenntartása.
 
A Cocobo névre keresztelt robot mesterséges intelligencia-rendszer alkalmazásával járőrözik és végez ellenőrző munkát nyilvános helyeken, a helyi biztonsági őrök megbízásából.
 
A találmány 6 km/órás maximális sebességgel halad, vizuális, hang- és füstjelzéseket használ a gyanús személyekkel szemben. A legmodernebb technológia segítségével kapja el a rosszfiúkat. Olvasd el: A robotkutyák már fegyvert is tartanak maguknál
 
A mesterséges intelligencia-robot ellenőriz, vizuális, hang- és füstjelzéseket használ a gyanús személyekkel szemben
A mesterséges intelligencia-robot ellenőriz, vizuális, hang- és füstjelzéseket használ a gyanús személyekkel szemben
 
A SECOM dizájn cég másokkal együttműködve fejlesztette ki a robotot, a Znug Design munkatársával, Kota Nezuval és a Lotfworkkel.
 
A tervezés koncepciója a „harmonikus nyilvános tereket”, a „méltóságosságot és barátságosságot” tartotta szem előtt, így a robotok hatékonyan integrálhatók mindennapi életünkbe.
 
A „Cocobo” név a kognitív együttműködési robotok (cognitive cooperation robots) elnevezésből ered, olyan technológiai eszközök létrehozására utal, amelyek képesek együttműködni és átfogó módon kommunikálni az emberekkel. Olvasd el: A koronavírus-szabályok megszegését figyeli egy új robot
 
A robot önállóan jár körbe ellenőrzési útvonalán, a mesterséges intelligencia valós időben elemzi a képeket, melyeket fedélzeti kamerái készítenek. Észleli a szemetet, az elhagyott tárgyakat, az emberi eséseket.
 
Cocobo vízálló, képes a szabadban, durva felületeken is futni, automatikusan azonosítva az akadályokat és elkerülve az ütközéseket.
 
Akkumulátor-élettartama 3 órás, de figyeli az energiaszintjét és amint szükséges, önállóan visszatér a töltőállványhoz.
 
Ha gyanús személyeket észlel, hangos vagy vizuális figyelmeztetést ad. Füst kibocsátásával megakadályozhatja, hogy elfussanak. Olvasd el: Járőr lesz a Hyundai-nál a robotkutya
 
 
A robothoz rögzíthető egy kar is, a nehezen elérhető helyek ellenőrzésére, mint amilyen például a pad alatti rész vagy egy automata hátulja, alja. 
 
Ez azonban még mindig nem minden. A Cocobo különféle adatokhoz is hozzáfér a felhőben, például biztonsági rendszerekhez, térfigyelő kamerák felvételeihez, valamint egyéb információkhoz a liftekről, elektromos zárakról és egyéb létesítményekről és területekről.
 
Az emberekkel együttműködve hatékony és minőségi fejlesztést valósíthat meg a biztonsági a műveleteket illetően.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.