2021. 09. 04. - 08:00

Mesterséges intelligencia - Nyelvre vagy zenére oktat a hordható tanító a fülben

Mesterséges intelligencia - Nyelvre vagy zenére oktat a hordható tanító a fülben

A legújabb, apró okos eszköz vezeték nélküli, intelligens mikroszámítógép mesterséges intelligencia támogatással, mely a fülbe illesztve napi szintű oktatással szolgál.

Hearables néven rukkoltak elő a fejlesztők egy új okos eszközzel, melyet magyarra nagyjából úgy lehet lefordítani, hogy „meghallgathatók”. Az apró kütyü lényegében intelligens mikroszámítógép mesterséges intelligenciával, amely hangszórót és mikrofont is tartalmaz.
 
Fülbe illeszthető, csatlakozik az internethez és egyéb eszközökhöz, s naponta használható. 
 
Egyes technológiai társaságok a hallásjavítás jövőjeként is említik az újdonságot, olyan képességeire összpontosítva, amelyek megzavarhatják a már meglévő hallókészülék-piacokat. hearable_1
 
Ez az eszköz nem hallókészülék, de nem is füldugó vagy fejhallgató – noha el tudja sajátítani ezen eszközök előnyeit.
 
Aki használja, alkalmazhatja egy állandóan viselt személyi asszisztensként, mely közvetlenül a fülben, hallhatóan jelzi az eseményeket, időpontokat, amelyekre emlékeznünk kell, de felerősíti a hangokat, ha beszélünk valakivel és zenét lehet vele hallgatni.
 
A mesterséges intelligencia-támogatott hearable ugyanakkor a felhasználó fiziológiai állapotának, sőt jelenlegi ismereteinek és készségszintjének meghatározására is használható, bármilyen tartalom esetében, amelyhez hozzáfér - például egy új nyelv elsajátításakor. Olvasd el: Valós időben tolmácsol a több mint 70 nyelven értő fülhallgató
 
Lehetősége van tehát az oktatásra is.
 
Oktatástechnológiával foglalkozó vállalkozók most arról tárgyalnak, hogy ezen, hallgatásos technológiákra támaszkodás hogyan eredményezheti a hang nagyobbmértékű beépítését a tanulásba, hogyan mozdulhatnánk el az ismeretek átadása terén a szövegekről a hang alapú oktatás irányába.
 
A hearable eszköz valójában az alkalmazások széles skáláján keresztül támogathatja az előadásokon, oktatás-podcastokon való részvételt, értesítések és emlékeztetők kézbesítését, miközben elősegíti az interaktivitást is. Olvasd el: Elon Musk szerint az agyi chip 10 év múlva elavulttá teheti a nyelvet
 
Egy másik fontos jellemzője a nyelvek közötti fordítás képessége.
 
Az eszköz azonban a zene-  és a nyelvoktatásban is jelentős szerepet játszhat, mivel a hallgatás áll a zene és a nyelvértés középpontjában. A zenét és nyelvet tanulók bárhonnan hozzáférhetnek a releváns tartalmakhoz és gyakorolhatják a leckéiket.
 
Ezenkívül a hearable biometrikus képességei lehetővé teszik az egészség és a fittség változóinak mérését - így hasznosak lehetnek az egészségre nevelésben.
 
Felhasználóik bárhol alkalmazni tudják az eszközt, ahol van internet-hozzáférés, s kommunikálhatnak oktatóikkal és más diákokkal.
 
Azon túl, hogy a mesterséges intelligenciával rendelkező kütyüt a formális és informális oktatási és tanulási környezetben használni lehet, az eszköz jól integrálható a mindennapi életbe és tevékenységekbe – vagyis, többre képes annál, hogy segíti a tanulást. Így például hangparancsok segítségével az otthoni eszközök is vezérelhetők általa.
 
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.