2023. 07. 17. - 11:00

Mesterséges intelligencia - Nyolcszor gyorsabb lett a paradicsomszedő robot

Mesterséges intelligencia - Nyolcszor gyorsabb lett a paradicsomszedő robot

Megérkezett a paradicsombetakarító robot új verziója, amely az előzőeknél jóval gyorsabban halad. Óránként több mint 12 kilogramm zöldséget szed le.

Kifejlesztette paradicsombetakarító robotjának új verzióját az Inaho Europe. Ez a változat nyolcszor gyorsabb az eddiginél – állítja az eredetileg japán cég leányvállalata.
 
A robot most óránként több mint 12 kilogramm zöldséget képes leszedni. Az Inaho Europe holland termesztőkkel dolgozott együtt, köztük Nick Duijvestijnnel a Kwekerij Duijvestijntől, valamint Ferry Adegeesttel a TVA Growers-től, hogy felgyorsítsa az autonóm paradicsombetakarító robot fejlesztését.
 
A vállalat a továbbiakban is teszteli az autonóm paradicsombetakarító robot legújabb verzióját, két holland paradicsomtermesztő üvegházaiban. A cél ellenőrizni a gazdasági megvalósíthatóságot és tovább javítani a teljesítményt.
 
A robot a cluster harvesting opciónak köszönhetően vált gyorsabbá – ez helyettesíti a paradicsom külön-külön betakarítását. Olvasd el: Mesterséges intelligencia - Paradicsomot szed 0-24-ben a legújabb robot
 
Mesterséges intelligencia - Nyolcszor gyorsabb lett a paradicsomszedő robot
Mesterséges intelligencia - Nyolcszor gyorsabb lett a paradicsomszedő robot
 
Az Inaho célja több robotot tartalmazó koncepciót kidolgozni, megfizethető áron. Azzal, hogy egyszerre több paradicsomból álló fürtöt szed le, a betakarítási sebesség (kg/h) megnőtt.
 
Az új, szabadalom alatt álló technológia lehetővé teszi a termelékenység jelentős növelését, mivel a nagy mennyiségű paradicsom betakarításához szükséges időt csökkenti. Olvasd el: Robot láthatja el az almaültetvényeket Japánban
 
Ami a robot előző verzióját illeti, esetében a robotkar egy-egy gyümölcsöt aratott le, nehéz volt versenyképes költségeket elérni a kézi munkához képest, ami komoly dilemmát okozott a robotépítők számára.
 
A cluster harvesting megvalósításával azonban most jobban bízhatnak a gazdák a költség- és versenyképes megoldásban, amely egyébként az emberi munkaerő költségeit megközelíti – vélik a robot megalkotói.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.