2021. 10. 07. - 09:00

Mesterséges intelligencia - Okosváros lesz a Dubaji Világkiállítás

Mesterséges intelligencia - Okosváros lesz a Dubaji Világkiállítás

Bár a tervezettnél egy esztendővel később rendezik meg, a jelenlevők komoly fejlődéssel szembesülhetnek: lényegében egy kísérleti okosváros lesz a Dubaji Világkiállítás.

Összesen 440 hektáros területen rendezik meg 2022-ben a Dubaji Világkiállítást, ami tekintélyes méret, tekintve, hogy kétszer nagyobb Monaco miniállamnál. 
 
A kiállítás igazi különlegessége, hogy lényegében egy okosváros-projekt, melyet élőben ki lehet próbálni. Infrastruktúra-digitalizálási prémium partnere a német Siemens vállalat, amely ezen a rendezvényen mutatja majd meg, mire ad lehetőséget, ha minden a hálózatba van kötve.
 
A Siemens 137 épületet csatlakoztat a hálózathoz, így a Dubaji Világkiállítás igazi referenciaprojekt lesz az okosváros-fejlesztés és a dolgok internete (IoT) terén. Olvasd el: Mesterséges intelligencia-várost építene Kínában egy vállalat
 
A Dubaji Világkiállítás igazi okosváros- és dolgok internete referenciaprojekt lesz
A Dubaji Világkiállítás igazi okosváros- és dolgok internete referenciaprojekt lesz
 
A tárlat területén a rendszer valós időben gyűjt majd össze több mint 200 ezer szenzortól és adatponttól származó információt, ezenkívül 15 ezer kamera és 5500 ajtó összekötésére képes. Az adatokat a Siemens Mindsphere IoT-rendszere tárolja.
 
Ezek alapján egyébként a vállalat egyedülálló applikációt készített, melyet a jelenlevő menedzserek felhasználhatnak arra, hogy áttekintsenek 16 különféle területet, így valós időben láthatják az energiafogyasztást, a vízfelhasználást vagy akár a hulladékszállítást is. Olvasd el: A jövő városa Kínában található
 
Oliver Kraft, a Siemens projetfelelőse központi idegrendszerhez hasonlítaná a Mindsphere-t, hiszen valamennyi adatot egyesít, előkészít és feldolgoz.
 
Virtuálisan a Dubaji Világkiállítás teljes területe fel van már építve, mert ehhez az információ-alapú döntéshozatalhoz szükség volt rá.
 
 
Miután a kiállítás véget ér – várhatóan 2022 március végén -, az épületek és az infrastruktúra megmaradnak, s a tervek szerint 80 százalékuk önálló kerületként működik majd tovább.
 
A beruházás összértéke mintegy 500 millió dollár, azaz megközelítőleg 155.342.500 forint.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.