2022. 10. 28. - 09:45

Mesterséges intelligencia - Önjáró gyomirtó permetezőgép a gyümölcsösbe

Mesterséges intelligencia - Önjáró gyomirtó permetezőgép a gyümölcsösbe

Új, korszerű autonóm gyomirtó permetező jelent meg a piacon a Guss Automation jóvoltából. Ez jelenleg az első és egyetlen, elérhető autonóm gyomirtó gyümölcsös permetező.

Előrukkolt új, modern autonóm gyomirtó permetezőjével a Guss Automation cég. Elmondása szerint ez az első és egyetlen autonóm gyomirtó gyümölcsös permetező jelenleg a piacon.
 
A csúcstechnológiás gép nem igényel a traktorra vezetőt – munkaerőt takarít meg és elkerüli az érintkezést a permetezett vegyszerekkel. Egyetlen kezelő képes akár nyolc GUSS, mini GUSS és Herbicide GUSS permetező bármely kombinációját felügyelni, a járműve biztonságából.
 
Mivel a cél a termelők a termelékenységének javítása, a pontosság és hatékonyság emelése, az üzemeltetési és általános költségek csökkentése, valamint a dolgozók biztonságának növelése, a gyártó szerint a Guss  új gyomirtó és permetező gépe „megoldás ezen igények kielégítésére és túllépésére”. Olvasd el: Érkezik az első önjáró szórógép a földekre
 
Mesterséges intelligencia - Önjáró gyomirtó permetezőgép a gyümölcsösbe
Mesterséges intelligencia - Önjáró gyomirtó permetezőgép a gyümölcsösbe
 
A permetezőgép 9 érzékelővel van felszerelve: észleli, megcélozza és kiszúrja a gyomnövényt a gyümölcsös talaján, ami csökkenti az anyagfelhasználást és a sodródást a használat során.
 
A permetezett anyag mennyiségének mérsékelése növeli a kezelő, a környezet és az előállított élelmiszer biztonságát. Olvasd el: Új munkahelyeket is teremtenek az új mezőgazdasági drónok
 
„Termesztőink autonóm gyomirtó gépet kértek. A koncepciót egy következő szintre emeltük a gyomérzékelési technológia bevezetésével. Óriási értéket adó gépet kínálunk. Az alacsonyabb vegyszerhasználat segít csökkenteni a költségeket és előnyös a környezet számára is” - mondta el Gary Thompson, a Guss Automation ügyvezető igazgatója.
 
A Guss gyomirtó 23,5 láb hosszú, 6,5 láb magas és 8,3-19 láb széles a gém kinyúlásától függően. A hidraulikusan vezérelt, állítható magasságú gémek 18-22 láb közötti sortávolságot és dőlést tesznek lehetővé a különböző méretű peremekhez.
 
A leváló gémek megakadályozzák a fák és a növények károsodását. Az autonóm gyomirtó permetezőt úgy tervezték, hogy csökkentse a munkaerő- és anyagköltségeket, miközben növeli a hatékonyságot, a pontosságot és a biztonságot a termelők számára.
 
A Guss csapata egyébként többéves, komoly tapasztalattal rendelkezik a nagy értékű növényi permetezési üzletágban – ez, összekapcsolva a legmodernebb permetezési technológiával igencsak ígéretes jövőt vetít előre.
 
 
Fotó: gussag.com
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.