2023. 01. 16. - 09:35

Mesterséges intelligencia – Robusztusabb és ügyesebb az új szállítórobot

Mesterséges intelligencia – Robusztusabb és ügyesebb az új szállítórobot

Nem maradt adós a Las Vegasi technológiai kiállításon az Ottonomy sem vadonatúj szállítórobotjával, amely holonomikus mozgású és négykerék-fordulóhajtással működik.

Az évente megrendezett CES (Consumer Electronics Show) technológiai tárlaton Las Vegasban minden gyártó előrukkolhat legújabb találmányával, vagy egy korábbi legújabb verziójával is.
 
A január elején megtartott eseményen az Ottonomy sem maradt adós Ottobot robotja friss változatával.
 
Az Ottobot Yeti az eddiginél is különlegesebb. Az új platform teljesen új hajtási platformot tartalmaz, amely holonomikus mozgást tesz lehetővé, négykerék-fordulóhajtással.
 
Áttervezték a rakományszállító rakodófelületet is, hogy nagyobb és robusztusabb legyen. A rakománytérben két önállóan nyíló raktér található, így a megrendelő csak a csomagját veheti át. Olvasd el: Mesterséges intelligencia - Ügyfélszolgálatos robotok dolgoznak a Pittsburghi reptéren
 
Mesterséges intelligencia – Robusztusabb és ügyesebb az új szállítórobot
Mesterséges intelligencia – Robusztusabb és ügyesebb az új szállítórobot
 
A Yeti robotot opcionális autonóm rakodóajtóval is ellátták. Ez lehetővé teszi a Yeti számára, hogy önállóan mozgassa a csomagot - vagyis egy dobozt -, kiadva azt a raktér belsejéből, a földre vagy egy szekrénybe.
 
Az Ottonomy céget 2021-ben már jutalmazták RBR50-díjjal szállító alkalmazásáért, melyet akkor a Cincinnati repülőtéren mutatott be. Olvasd el: Robotokkal kézbesítene a norvég postaszolgálat
 
Az első generáció megjelenése óta az Ottonomy tovább bővítette a platform képességeit és lehetővé tette a beltéri és kültéri navigációt. 
 
Ez a képesség az Ottobotot azon kevés AMR-ek közé emeli, amelyek ugyanazzal a platformmal beltéri és kültéri navigációra is képesek.
 
Kezdeti piacként a cég az élelmiszerboltokat és a bevásárlóközpontokban működő éttermeket is megcélozza az utolsó kilométeres, robotos kiszállítással.
 
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.