2021. 08. 07. - 08:00

Mesterséges intelligencia - Szállítórobotot alkottak a japánok 3D nyomtatóval

Mesterséges intelligencia - Szállítórobotot alkottak a japánok 3D nyomtatóval

Meghökkentő fejlesztés: egy japán startup cég 3D nyomtató segítségével hozta létre hihetetlen gyorsasággal az első önjáró kiszállító robotot Szingapúrban.

Egy 3D nyomtató alkalmazásával alkotta meg az első autonóm kiszállító robotot Szingapúrban egy japán cég.
 
A Final Aim nevű startup Ultimaker S3 3D nyomtatóval tervezte meg és hozta létre meglepő gyorsasággal a robotot.
 
A Final Aim az OTSAW digitális robotikai vállalkozással működött együtt, hogy elkészülhessen a Camello nevű robot – mely megoldhatja azokat a hatékonysággal kapcsolatos problémákat, amelyekkel Szingapúr a logisztika terén szembesül. Olvasd el: Megjelenik Kaliforniában az első önjáró kézbesítő
 
A 3D nyomtatóval tervezett robot hatékony és gyors kiszállító
A 3D nyomtatóval tervezett robot hatékony és gyors kiszállító
 
Brulé, amely Japánban az Ultimaker hivatalos értékesítési partnere, tudás- és támogató partnerként szolgált a csapatok számára ennek megvalósításához.
 
Együttműködve olyan, nagy ipari vállalkozásokkal, mint például az NTUC FairPrice és a DHL, a robot már most munkába állhatott a csomag- és az élelmiszerszállítás területén.
 
A Camello meglehetősen felhasználóbarát: ergonomikus raktérrel szerelték fel, de mellette elegáns dizájnnal rendelkezik. Külseje és tudása optimális ahhoz, hogy Szingapúr városi környezetében működhessen.
 
„A 3D nyomtatás lehetővé tette számunkra számos ötletünk megvalósítását. Az Ultimaker S3 igen könnyen kezelhető, így több idő jut az új tervek kidolgozására nyomtatás közben. Más szokásos prototípus-módszerekhez képest a 3D-s nyomtatást jóval hatékonyabbnak találtuk a prototípusok elkészítéséhez” – mondta el Yasuhide Yokoi, a Final Aim tervező és technológiai cég társalapítója. Olvasd el: Szállító robot-hálózatot építenek Amerikában
 
 
Ahhoz, hogy a Camello sikeres legyen, tervezésének intuitívnak és első látásra hozzáférhetőnek kellett lennie – a 3D nyomtatás lehetővé tette, hogy lássák és megérintsék a fizikai terméket, mélyebben megértve koncepcióját és dizájnját. Eiközben racionalizálják és felgyorsítják a döntéshozó folyamatot.
 
„Ez a megoldás jelentős mértékben hozzájárul a logisztikai ökoszisztéma javításához, egyben a zökkenőmentes és hatékony szállításhoz, miközben növeli a robotot működtető vállalkozások haszonkulcsát. Büszke vagyok rá, hogy az Ultimaker S3 hozzájárult ezen ambiciózus projekt megvalósításához” - fogalmazott William Lee, az Ultimaker vezető munkatársa.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.