2020. 10. 20. - 10:15

Mesterséges intelligencia - Érkezik az önjáró vontató

Mesterséges intelligencia - Érkezik az önjáró vontató

Előállt az első autonóm vontatónak nevezhető traktorral egy transzferjárművekre szakosodott vállalat. A gépet egyelőre magánterületeken használják anyagmozgatásra.

Egyre több önálló eszköz segíti a jövőben a mezőgazdasági munkát, melyek mesterséges intelligenciával vannak felszerelve. Az EasyMile transzferjárműveket gyártó cég a napokban jelentette meg első, önjáró vontatónak nevezhető gépét, egyelőre abból a célból, hogy magánterületeken mozgasson anyagot.
 
A TractEasy-t arra tervezték, hogy gyárakban vagy logisztikai központokban használják, belül és kívül egyaránt képes működni komplex városi környezetben. Olvasd el: Szőlőültetvényen is megjelent a robot
 
A vállalat szerint az önjáró vontató az autonóm tömegközlekedés terén szerzett, sikeres tapasztalatokra épít. Az ipari logisztika autonóm technológiájának alkalmazásait immár számos területen fel lehet használni.
 
Megjelent az első önjáró vontató
Megjelent az első önjáró vontató
 
Az önálló járművektől kezdve a a nyomkövető és raktárkezelő rendszereken át a vezérlőtornyokig, a lehetőségek száma rengeteg – jelentette ki az EasyMile.
 
Bár a logisztikai folyamatok automatizálása nem újkeletű dolog, az azonban, amit az önálló technológia kínál, nagyon is az. Az AGV-k (automated guided vehicle, vagyis automatizált vezérlésű járművek) használatának előnyei immár több logisztikai folyamatra alkalmazhatók.
 
Ezek valójában évtizedek óta jelen vannak a gyárakban - az autonóm forradalomról azonban nagy valószínűséggel lemaradtak.
 
A tömegközlekedésben már használt autonóm technológia kezdi átvenni az irányítást. Azzal, hogy képesek áttérni az anyagmozgatási műveletekre, a magán ipari telephelyek egyértelmű katalizátorai ennek a folyamatnak. Olvasd el: Félelmetes madárnak tűnik a permetező robot
 
Az EasyMile előrejelzése szerint e technológia bevezetése a logisztikai járművek körében átlendíti az üzemeket az Ipar 4.0 forradalomba.
 
A vállalat öt okot is megjelölt, miért hoz óriási változást az autonóm technológia az Ipar 4.0 számára.
 
Előszöris, az automatizáció nyílt területeken is megtörténik. Az önjáró járművek alkalmazkodóképesek. A költségeket és a termelést optimalizálni lehet, ezenkívül rugalmasak és biztonságosak.
 
Azt azonban, hogy a nagyközönség mikor ismerkedhet meg az önjáró vontatóval, egyelőre nem tudni.
 
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.