2023. 03. 14. - 08:25

Mesterséges intelligencia - Újabb egyetemistáknak visz ételt robot

Mesterséges intelligencia - Újabb egyetemistáknak visz ételt robot

A világ vezető autonóm kézbesítési szolgáltatója bejelentette: az Észak-Karolinai Egyetemen is bevezeti robotjait.

Robotszállítási szolgáltatást indít a a Charlotte-ban levő Észak-Karolinai Egyetemen (UNC Charlotte) a Starship Technologies vállalat. Robotjai megkezdték az igény szerinti élelmiszerek kiszállítását a diákoknak.
 
A Starship 30 autonóm robotból álló flottája több ételkészítő, például a Wendy's, a Bojangles és a Shake Smart kínálatával érkezik. Március folyamán további étkezdéket vonnak be az egyetemre, a hónap végéig 10-et.
 
Az egyetem közel 30 ezer tanulója és oktatója tehát mostantól rendelhet ételt a Starship Food Delivery alkalmazás segítségével - iOS és Android alkalmazással - az egyetemi kiskereskedőktől. Az élelmiszereket perceken belül kiszállítják bárhová az egyetemen. Olvasd el: Járdán jönnek az ételszállító robotok Miamiban
 
Mesterséges intelligencia - Újabb egyetemistáknak visz ételt robot
Mesterséges intelligencia - Újabb egyetemistáknak visz ételt robot
 
„A Starship robotok határozottan párbeszédet folytatnak a hallgatókkal, szerte az egyetemen. Azt hiszem, a diákok élvezni fogják a könnyű szállítást, hiszen bárhová rendelhetnek, a tanulóhelyektől a kollégiumig. Mindez felülmúlja azt, amikor kedvenc nassolni valónkért állunk sorban” – jegyezte meg Jordan Badenhop, az egyetem munkatársa.
 
A Starship már jelenleg is kínál szolgáltatásokat országszerte Amerikában a campusoknak - köztük a Bowling Green State University-nek, a Missouri Állami Egyetemnek, a Houstoni Egyetemnek és az Illinois-i Chicagói Egyetemnek.
 
Az indulás óta valamennyi campus növelte a robotok számát, az étkezési lehetőségeket és a nyitvatartási időt, hogy megfeleljen a nagy keresletnek, amely a szolgáltatás iránti mutatkozik.
 
A rendeléshez a felhasználóknak csak meg kell nyitniuk a Starship Food Delivery alkalmazást és kiválasztani kedvenc ételüket, italukat, majd egy gombostű-ábrát húzni oda, ahová a szállítmányt kérik. Olvasd el: Stockholmban is megjelennek az önjáró ételszállítók
 
A Starship Technologies zéró emissziós robotjai eddig több mint 4 millió önálló szállítást hajtottak végre, több millió mérföldet tettek meg és naponta több mint 140 ezer úton közlekednek.
 
A robotok a kifinomult gépi tanulás, a mesterséges intelligencia és az érzékelők kombinációját alkalmazzák a járdákon közlekedéshez és az akadályok megkerüléséhez.
 
A számítógépes látás alapú navigáció segít a robotoknak abban, hogy a lehető legnagyobb pontossággal feltérképezzék környezetüket. Képesek átkelni az utcákon, felmászni a járdaszegélyekre, éjszaka közlekedni, esőben és hóban is működnek.
 
Ugyanakkor, egy emberekből álló csapat távolról figyelemmel kíséri fejlődésüket, s egy pillanat alatt átveheti az irányítást, ha valami problémát észlel.
 
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.